Home » Arend Runia neemt afscheid van Marant

Arend Runia neemt afscheid van Marant

Datum: 27 november 2019

Directeur/bestuurder Arend Runia neemt op 1 december 2019 afscheid van Marant. De afgelopen vier jaar inspireerde, begeleidde en ondersteunde hij zijn collega’s binnen Marant en bouwde hij het organisatienetwerk verder uit. Zijn stokje wordt tijdelijk overgenomen door interim-directeur Peter de Leeuwerk.  

Marant veranderde door Arends inbreng van een klassieke schoolbegeleidingsdienst naar een innovatieve partner op het snijvlak van onderwijs en zorg. Wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van producten zoals Letterlicht en Letterster kregen de ruimte en verbeterden de dyslexiezorg in Nederland. Marant is in ruim 150 gemeenten actief en in heel Nederland wordt gewerkt met de door Marant ontwikkelde producten. 

Arend Runia
Arend Runia

Focus op leiderschap

De overname van Interstudie, MijnID.nu en Interim versterkte in dezelfde tijd de marktpositie op leiderschap. Marant biedt door deze combinatie schoolbesturen de unieke mogelijkheid om zelf arrangementen in te richten bij de samenstelling van directieteams. Daarnaast verzorgt Marant opleidingen, organisatieadvies en interimoplossingen waardoor het leiderschap in scholen wendbaar en aantrekkelijk blijft. 

Dankzij zijn jarenlange ervaring in het onderwijs had Arend bij deze ontwikkelingen ook een belangrijke inhoudelijke bijdrage. Hij werkte eerder als docent, leidinggevende en bestuurder: drie rollen die steeds een ander perspectief op onderwijs en zorg gaven. 

Peter de Leeuwerk  

Organisatieadviseur en interim-directeur Peter de Leeuwerk neemt het roer over. Rode draad in zijn werk is het leidinggeven binnen organisaties met professionals. Tot voor kort was hij interim-directeur van Het Gelders Orkest. In die tijd begeleidde hij het orkest naar een fusie met het Orkest van het Oosten.  

Peter de Leeuwerk
Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.