Home » Artikelen » Eerste herregistratie schoolleider PO bij Marant

Eerste herregistratie schoolleider PO bij Marant

Datum: 8 februari 2018

Onlangs hebben wij een van de eerste schoolleiders uit het Schoolleidersregister PO blij mogen maken met een positieve beoordeling van haar professionaliseringstraject. Marieke Marcusse, een ambitieuze schoolleider uit Beuningen, heeft haar herregistratie succesvol doorlopen en ontving haar certificaat uit handen van Leanne Gielen, voormalig senior adviseur bij Marant Assessment.

Sinds de start van het Schoolleidersregister in 2013 kunnen schoolleiders aan hun herregistratie werken. Na de basisregistratie hebben zij vier jaar de tijd om zich te professionaliseren. Na deze vier jaar volgt een nieuw meetmoment: de herregistratie. Marieke was er vroeg bij, zowel met haar inschrijving als haar herregistratietraject. In 2013 studeerde ze af als schoolleider, waarna ze aan de slag ging op basisschool De Wegwijzer in Winssen. In maart 2014 registreerde ze zich in het Schoolleidersregister. Ze was daarmee de eerste registerdirecteur van stichting Oeverwal en een van de eersten in Nederland. Sinds 2016 werkt Marieke op basisschool De Reuzenpas in Ewijk.

Kennis- en kwaliteitsontwikkeling

Marieke besloot om zich te professionaliseren op de thema’s ‘kennis- en kwaliteitsontwikkeling’. Via informeel leren (leren in de praktijk) heeft ze de afgelopen jaren gewerkt aan haar eigen ontwikkeling, maar ook aan die van haar team en school. Zo heeft ze een audittraining gevolgd en kon ze vervolgens audits uitvoeren en evalueren. Hierdoor ontwikkelde ze een hoger niveau van kwaliteitsbewustzijn en kon ze bijdragen aan de kwaliteitsverbetering van haar school, maar ook van andere scholen.

Harde werker

In haar portfolio schrijft Marieke dat ze nog lang niet klaar is met leren. Sterker nog: ze werkt inmiddels aan andere herregistratiethema’s, volgt een masterclass en bezoekt andere scholen. Assessor Leanne is onder de indruk van Mariekes proces. “Ze is een hele harde werker en heeft haar professionaliseringstraject steeds zelf onder de loep gehouden: waar ben ik nu en wat wil ik nog doen? Wij van Marant hebben haar aan het einde van het traject geholpen met de validatie, door haar ontwikkeling inzichtelijk te maken en een assessment af te nemen.”

Development@Work

Marieke heeft haar ontwikkelingstraject op haar manier ingevuld. Ben jij schoolleider en geïnspireerd geraakt door dit verhaal? Dan is Development@Work misschien iets voor jou. Je kiest zelf de thema’s waarop je jouw professionalisering wilt richten en je kiest hoe je daar invulling aan wilt geven. Marant kan je helpen in dit proces: we maken bijvoorbeeld samen een ontwikkelplan, reflecteren regelmatig samen met jou op je ontwikkeling en meten aan het einde de opbrengst van het traject. Kijk hier voor meer informatie over Development@Work.

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.