Home » Artikelen » Vraag en antwoord: Een schoolpagina op Facebook?

Vraag en antwoord: Een schoolpagina op Facebook?

Datum: 2 november 2016

Is het verstandig om als school op Facebook een schoolpagina te hebben? Kunnen we daar dan ook foto’s op plaatsen? Het is belangrijk om als school positiviteit uit te stralen als het over social media gaat. Kinderen zijn namelijk sneller geneigd om naar de leerkracht te gaan als ze online in de knoei zitten, wanneer er op school positief gesproken wordt over social media. Met een eigen Facebookpagina straal je dat uit.

Waarom een schoolpagina?

Daarnaast is een Facebookpagina een mooi middel om je als school naar de buitenwereld toe te profileren. Het medium heeft tenslotte een gigantisch bereik. Waar je wel voor moet zorgen, is dat de Facebookpagina van school niet wordt gebruikt als fotoalbum. Foto’s die worden gedeeld op Facebook zijn namelijk ook zichtbaar voor mensen die geen lid van de schoolpagina zijn.

Deel en inspireer

Gebruik daarom voor het delen van foto’s een afgeschermde website waar alleen ouders de inloggegevens van hebben. Gebruik voor de schoolpagina liever leuke plaatjes, inspirerende filmpjes en teksten (tip: Pinterest!) en eventueel foto’s waar kinderen niet of onherkenbaar op staan.

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.