Home » Artikelen » Onderwijsregisters steeds belangrijker

Onderwijsregisters steeds belangrijker

Datum: 1 maart 2016

Het is de maatschappelijke trend om steeds meer te focussen op kwaliteit en ontwikkeling van medewerkers. Hoe? In de vorm van beroepsregisters. Ook in het onderwijs zie je onderwijsregisters steeds meer terug. In de CAO van het primair onderwijs (PO) is al opgenomen dat het hebben van geen registratie een ontslaggrond is voor schoolleiders. Dus formeel is het een verplichting. Tegelijkertijd verwachten we en hopen we dat de registers zich verder zullen ontwikkelen en de bureaucratie achter zich zullen laten: meer de lijn van stimuleren van ontwikkeling, aandragen van relevante thema’s voor professionalisering en zo verder. Registratie is namelijk niet het doel op zich; het gaat om voortdurende ontwikkeling en professionalisering van het beroep.

Hier lees je alles over onderwijsregisters

Registerassessment Schoolleiders PO

Het Schoolleidersregister PO bouwt aan een nieuw beroepsregister voor schoolleiders in het PO. Als schoolleiders zich hierin willen registreren, moeten ze kunnen bewijzen dat ze over de juiste competenties van de beroepsstandaard beschikken. Het nieuwe registerassessment van Marant brengt die competenties en eventueel ook de ontwikkelmogelijkheden van de deelnemer in kaart. Bij een positief resultaat kan de deelnemer zich registreren in het beroepsregister (RDO, RADO). Als belangrijke speler op het gebied van leiderschapsontwikkeling zijn wij er trots op binnenkort dit registerassessment voor schoolleiders te kunnen bieden. We hebben ook een ontwikkelingsgerichte variant voor schoolleiders die vooral willen kijken naar verbeterpunten.

Nieuwsgierig?

Neem gerust contact op met William van den Dries (e-mail) of Lida Beers (e-mail).

Marant Assessment – Persoonlijk & Glashelder

Er is een toenemende vraag naar onafhankelijke en objectieve competentiemetingen. Om de onafhankelijke positie van onze assessments te versterken en vanwege de ontwikkelingen rondom registratie, worden de assessments van Marant Interstudie neergezet als zelfstandig onderdeel: Marant Assessment. Betrouwbare oplossingen op maat, ook op het gebied van (basis- en her) registratie.

Deel dit artikel
Auteurs

William van den Dries

William van den Dries is senior adviseur bij Marant Interstudie en Marant Assessment. Hij ondersteunt organisaties bij HR-vragen, organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling. Ook ontwikkel…

Meer over William van den Dries

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.