Home » Artikelen » Heb jij de KPI’s van je organisatie duidelijk in beeld?

Heb jij de KPI’s van je organisatie duidelijk in beeld?

Datum: 8 juli 2020

Nee? Dan moet je toch echt even verder lezen. Interstudie werkt namelijk samen met de strategie- en organisatiedeskundigen van BeterScoren. Met onze gezamenlijke kennis en ervaring ondersteunen wij scholen bij hun organisatieontwikkeling en de implementatie daarvan. De onderwijsadviseurs van Interstudie weten veel van het (primaire)onderwijsproces en BeterScoren heeft veel kennis op het gebied van organisatiekunde en strategie. Samen kunnen we daarmee jouw organisatie nóg beter van dienst zijn!

Dat betekent voor jou nog beter inzicht in de prestaties van jouw organisatie, zodat je niet het hele systeem overhoop hoeft te halen als de onderwijsinspecteur zich meldt. Met slechts één druk op de knop heb je alles in beeld. Dat noemen wij Dashboard 3.0. En dit alles om je organisatie continu te blijven verbeteren!

Inzicht voor iedereen binnen de school

Wim ten Broeke van BeterScoren: “Wij zijn strategie- en organisatiekundigen zonder onderwijsachtergrond. Dat geeft ons een frisse blik op de besturing van een school. Wij helpen scholen met het vertalen van hun strategisch beleidsplan naar het operationele niveau. Daarmee maken we de organisatie transparanter en beter bestuurbaar. We leveren kennis en tools voor deze trajecten. Zo krijgt een bestuurder integraal overzicht over de strategische planning, heeft de directie inzicht in borgings- en verantwoordingsinformatie en hebben docenten(teams) zicht op trendontwikkelingen en kunnen ze best practices delen.”

Dashboard 3.0 is zeer succesvol. Dat beamen de vele gebruikers inmiddels. Het dashboard geeft (onderwijs)instellingen inzicht in hun prestaties en helpt hen deze prestaties te optimaliseren met het online Dashboard voor Onderwijs. Ten Broeke: “Goed onderwijs is bijzonder belangrijk in een land dat een toonaangevende rol wil spelen binnen de kenniseconomie. Krimpende begrotingen en budgetten zetten onderwijsinstellingen meer dan ooit aan om resultaatgericht te werken.”

Structurele veranderingen

Net als Interstudie vindt BeterScoren het belangrijk dat iedereen in Nederland goed kan leren en werken. Ten Broeke: “Onze drijfveer is maatschappelijke betrokkenheid. Veel advieskantoren die diensten leveren aan het onderwijs zijn gericht op symptoombestrijding. Wij brengen structurele veranderingen die beklijven en het onderwijs veranderen. Dit doen wij samen met het onderwijs.”

Interstudie begeleidt in dit geheel de externe implementatie en is partner van de school in dit geheel. We ondersteunen onderwijsprofessionals die met de systemen van BeterScoren aan de slag gaan. Dat is een manier van werken met toegevoegde waarde voor alle betrokkenen. Via Dashboard 3.0 maken we interventies letterlijk zichtbaar.

BeterScoren zorgt ervoor dat scholen grip houden op hun prestaties en beter kunnen analyseren en implementeren.

Meer informatie

Wil je weten wat BeterScoren voor jouw school kan betekenen? Neem dan contact op met Jan Klein of Wim ten Broeke van Beter Scoren.

Deel dit artikel
Auteurs

Jan Klein

Jan Klein is een relationele onderwijsbemoeier. Hij spreekt, verbindt en begeleidt zowel schoolleiders in opleiding als directeuren die zich willen professionaliseren. Ook werkt hij aan visie- en c…

Meer over Jan Klein

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.