Home » Artikelen » Hoe blijft het leesniveau van jouw kind op peil deze vakantie? [Tips]

Hoe blijft het leesniveau van jouw kind op peil deze vakantie? [Tips]

Datum: 8 augustus 2017

Als kinderen zes weken lang niet lezen in de zomervakantie, verslechtert hun leesniveau in rap tempo, stelt juf Maike Douglas op haar blog. Zaak om dat te voorkomen, vindt ook LINDAnieuws. Zij belden met juf Maike en vroegen waarom lezen in de vakantie zo belangrijk is.

Aftakelen

Lezen is de basis van het hele onderwijs, legt Maike uit. “Het komt van pas bij andere schoolvakken, zoals rekenen, en tegelijkertijd is het enorm belangrijk voor de sociale ontwikkeling van een kind.” De juf merkt om haar heen hoe het leesniveau van kinderen in zes weken kan aftakelen. “In kortere vakanties merk je dit minder. Leerlingen pakken het daarna sneller weer op, maar als kinderen zes weken lang helemaal niet lezen, dan kan hun leesniveau zorgelijk achteruit gaan.”

Tips van juf Mayke

Maar hoe kun je nou zo’n zomerdip voorkomen? Juf Mayke geeft 5 tips. Je leest ze hier.

Leesbingo

Je kunt van het lezen in de vakantie ook een spelletje maken! Speel bijvoorbeeld deze leesbingo met jouw kind. Op de bingokaart staan allerlei leuke plaatsen en gekke manieren om te lezen. Heeft jouw kind 15 minuten gelezen? Dan mag hij of zij het hokje inkleuren. Ook leuk om met de hele familie te spelen! Wie heeft er het eerste bingo?

Zwerfboeken

Juf Mayke deelt zwerfboeken uit, lees je in haar blog. Wist je dat wij ook een zwerfboekenstation hebben op onze hoofdlocatie in Elst? Kom gerust met jouw kind(eren) langs om een of meerdere boeken uit te zoeken!

Deel dit artikel
Auteurs

Julièt Reijnders

Julièt Reijnders is unitmanager, orthopedagoog en consulent onderwijsondersteuning zieke leerlingen bij Marant Behandelpraktijk. Zij zorgt voor een optimale ontwikkeling van professionals binnen M…

Meer over Julièt Reijnders

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.