Home » Artikelen » Inspiratiesessie ontwerpend leren voor team Dorpsschool Rozendaal

Inspiratiesessie ontwerpend leren voor team Dorpsschool Rozendaal

Datum: 22 januari 2018

Op donderdagmiddag 17 januari kwam het team van Dorpsschool Rozendaal op bezoek bij Marant EduService. Onder begeleiding van de adviseurs gingen ze aan de slag met ontwerpend leren waarbij ze gebruik maakten van leermaterialen uit de collectie van EduService.

Na een presentatie over onderzoekend en ontdekkend leren (en de aandacht daarvoor in gangbare methodes voor wereldoriëntatie) mochten de leerkrachten zelf aan de slag. Ze namen een kijkje bij verschillende leerlabs, zoals het digilab, het designlab, het imagelab en het sensolab. De adviseurs lieten zien op welke manier je de verbinding tussen verschillende vakgebieden kunt leggen en welke prikkelende vragen je daarbij kunt stellen.

Uiteraard mocht het team meteen leermaterialen uitzoeken. Hiermee kunnen ze hun lesactiviteiten verrijken en de onderzoekende houding van leerlingen stimuleren!

Deze sessie werd mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het KWTG.

Deel dit artikel
Auteurs

Gerben Overweg

Gerben Overweg is adviseur bij Marant EduService. Hij houdt zich bezig met het ontwikkelen en uitlenen van educatief materiaal. Daarbij adviseert hij leerkrachten, directies en schoolteams bij het …

Meer over Gerben Overweg

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.