Home » Artikelen » Van zij-instromer naar leraar van het jaar!

Van zij-instromer naar leraar van het jaar!

Datum: 10 oktober 2016

Fotograaf Merel Brugman werd gevraagd om docent te worden op het ROC A12, de school waar zij zelf ooit de opleiding fotografie volgde. In 2014 haalde zij bij Marant Interstudie als zij-instromer de opleiding Pedagogisch Didactisch Bekwaamheid onder begeleiding van Margriet Philipsen en Jan Groensmit. Nu, twee jaar later, is Merel Brugman verkozen tot Leraar van het Jaar 2016 in de categorie mbo-docenten. Dat werd op 8 oktober op het Lerarencongres bekendgemaakt door minister Jet Bussemaker van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Van harte proficiat met deze eervolle en welverdiende titel Merel!

Leraar van het Jaar word je niet zomaar

Iedere professional met veel kennis en ervaring in een bepaald vakgebied kan docent worden in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Of je nou uit de tandtechniek, design, juridisch advies, bouw, zorg of een andere beroepsrichting komt. Wanneer je goed bent in jouw vak dan wil je die ervaring overbrengen op jonge mensen. Het is geen trucje die je toepast maar een drijfveer die in je zit. Wil je weten hoe Merel van zij-instromer binnen twee jaar Leraar van het Jaar werd? Bekijk onderstaande video.

Meer informatie over de opleiding PDG?

Ben je geïnspireerd geraakt door het verhaal van leraar van het jaar 2016 Merel Brugman en wil jij dat ook? Klik hier voor meer informatie over de opleiding Pedagogisch Didactisch Getuigschrift.

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.