Home » Artikelen » Letterster: Het programma om makkelijker te lezen en spellen!

Letterster: Het programma om makkelijker te lezen en spellen!

Datum: 19 november 2018

Het is zover! Letterster, ons online oefenprogramma voor kinderen van groep 4 t/m 8, is er.

Letterster

Regelmatig krijgen we van ouders en scholen, maar ook kinderen, de vraag op welke manieren kinderen kunnen oefenen met lezen en spelling als ze klaar zijn met het behandeltraject of niet in aanmerking komen voor het vergoede behandeltraject. Voor deze kinderen en ouders is er nu een online programma om thuis te kunnen oefenen met lezen én spelling. Hoe dat programma er uit ziet? We geven jullie graag een indruk!

Oefeningen

Kinderen die in Letterster oefenen, kunnen elke week met een nieuwe les aan de slag. Elke les heeft verschillende spellingopdrachten. Kinderen leren aan de hand van een stappenplan hoe ze ervoor kunnen zorgen dat ze woorden goed schrijven. Bij het onderdeel lezen oefent het kind woorden in woordrijen en gaat hij of zij vervolgens ‘flitsen’ (snel lezen).

“Het ziet er superleuk uit en nodigt kinderen uit om iets te gaan doen.”

De oefening voor het tekstlezen mag het kind voor een groot deel zelf bepalen. Hij of zij mag een leuk boek uitzoeken en kan daarna met de opdracht aan de slag. Bij lezen en spelling worden ook tips gegeven, zodat jouw kind zo goed mogelijk kan worden geholpen. Alle opdrachten kunnen vaker worden geoefend. Daarnaast kun je met een herhalingsles of een dictee de regels door elkaar oefenen.

Oefeningen per spellingcategorie

Extra’s

De steunkaarten en spellingcategorieën worden in filmpjes uitgelegd door orthopedagogen en kunnen onbeperkt bekeken worden. Er is een clubhuis, waar een dictee gedaan kan worden om te kijken hoe het al gaat. Daarnaast kan je iemand uitdagen om Dizzy te spelen: ons geheugenspel kan nu namelijk ook digitaal worden gespeeld!

Dizzy spelen: in je eentje, of tegen iemand anders!

 “De afwisseling in de oefeningen en omgevingen is leuk. Daarnaast is Dizzy online een heel groot succes hier!”

Ouders

Ouders kunnen via de ouderkamer in het programma meekijken. Hier kunnen de resultaten worden bekeken, maar er is ook veel extra toelichting en informatie beschikbaar.

Meer informatie & bestellen

Wil je Letterster bestellen of wil je meer informatie? Kijk dan op de website van Letterster.

Heb je een vraag en kun je het antwoord niet vinden op deze website? Laat het ons dan weten. Dit kan via het contactformulier of via e-mail.

Auteurs: Loes Knaapen en Maaike Strating

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Simone

20 februari 2020

Hi, Mijn kind had taalextra van squla, maar raakt gedemotiveerd doordat zij niet door mag naar de volgende planeet, omdat zij bij de toetsen fouten blijft maken. Nu zie ik letterster en vraag mij af wat het verschil is. Het lijkt namelijk erg op taalextra als ik de grafics zo zie... Om het uit te proberen vind ik 90 euro per 3 maanden wel erg duur. Daarnaast volgt zij taalblobs via school en doet dit wel graag. Ben dus wel zoekende naar iets voor haar erbij. Dus samenvattend:) : wat is het verschil tussen taalextra en letterster? Groet Simone

Judith Bosch

21 februari 2020

Beste Simone, Dank voor je vraag. Squla TaalExtra is geschikt voor kinderen met dyslectische kenmerken en kinderen die moeite hebben met lezen en spellen. Letterster is voor kinderen met dyslexie en lees- en/of spellingproblemen, en gebaseerd op de behandeling voor kinderen met dyslexie. Oftewel: Squla is de ‘light’ variant en Letterlicht de ‘pro’ variant, bedoeld voor kinderen die tegen grotere problemen/achterstanden aanlopen. In principe is de leerling bij TaalExtra vrijer om de verschillende planeten te spelen en doorloopt een leerling het hele programma. Bij tussentoetsen wordt een advies gegeven hoe een leerling verder kan gaan. Bij Letterster maakt de leerling een instaptoets en wordt er dan een programma klaargezet, helemaal op maat van het kind dus.