Home » Artikelen » Natteneuzentips

Natteneuzentips

Datum: 16 november 2020

We zijn nog nooit zo alert geweest op snotneuzen en verkoudheidsklachten. Zeker nu we de herfst ingaan. Het RIVM geeft aan* dat kinderen wél naar de kinderopvang of basisschool mogen als zij alleen verkoudheidsklachten hebben (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn).

Wanneer niet naar de kinderopvang of basisschool?

Kinderen op de kinderopvang of in het basisonderwijs moeten thuisblijven als:

  • Het kind een huisgenoot is van iemand die corona heeft.
  • Het kind klachten heeft die passen bij corona en een contact is van iemand die corona heeft.
  • Het kind koorts en/of benauwdheid en/of (meer dan incidenteel) hoesten heeft. Het kind blijft thuis totdat de klachten 24 uur over zijn. Het kind hoeft niet getest te worden voor het nieuwe coronavirus, tenzij hij of zij ernstig ziek is. Neem dan contact op met de huisarts.
  • Het kind bij iemand in huis woont die naast milde klachten ook koorts heeft en/of benauwd is. Iedereen blijft dan thuis totdat de uitslag van de test bekend is.

Thuis oefenen met lezen, spellen en rekenen

Mag jouw kind of leerling tijdelijk niet naar school vanwege bovenstaande regels? Wij geven wekelijks natteneuzentips zodat kinderen die thuis moeten blijven kunnen oefenen met lezen, spellen en rekenen.

 

Leesmeter

O ja! Vergeet niet om je leesmeters bij te houden op de Leesmeter! Er zijn twee varianten: een Leesmeter voor 30 bladzijden en een Leesmeter voor 100 bladzijden. Je kunt ze downloaden via de link.

* Dit artikel is geschreven op 29 september 2020. Kijk hier voor de actuele regelgeving. 

 

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.