Home » Artikelen » Ontdekkistjes techniek voor peuters met zintuigen

Ontdekkistjes techniek voor peuters met zintuigen

Datum: 2 november 2016

Jonge kinderen zijn van nature nieuwsgierig, ondernemend en gemotiveerd. Je kunt deze eigenschappen heel goed gebruiken om hen te laten onderzoeken en leren. Kinderen leren door te ervaren en laten op deze manier al verschillende talenten zien zoals logisch denken, het herkennen van patronen en constructies.

Peuters praten meestal nog niet goed genoeg om te vragen hoe het zit en de uitleg is voor hen vaak nog moeilijk te begrijpen. Daarom richten we ons met de nieuwe peuterkisten van EduService op de zintuigen van kinderen. Zo bieden we handreikingen om redeneertalenten van peuters/kleuters tot hun recht te laten komen en te stimuleren. Door als leidster vragen te stellen en aanvullende of uitdagende materialen aan te bieden kun je kinderen stimuleren tot verder onderzoeken van hun omgeving. Dit kan in van tevoren bedachte situaties maar ook spontaan. De peuterkisten helpen je om onderzoekende situaties te creëren. Stap voor stap kun je peuters begeleiden in dit proces. We hebben de volgende nieuwe ontdekkisten ontwikkeld:

  • Ontdekkist Horen
  • Ontdekkist Zien
  • Ontdekkist Ruiken
  • Ontdekkist Voelen
  • Ondekkist Proeven

Interesse in de ontdekkisten?

Neem gerust contact op met Bea Keeler van EduService: b.keeler@marant.nl (06 330 372 72) of klik hier om direct een leskist aan te vragen.

Deel dit artikel
Auteurs

Gerben Overweg

Gerben Overweg is adviseur bij Marant EduService. Hij houdt zich bezig met het ontwikkelen en uitlenen van educatief materiaal. Daarbij adviseert hij leerkrachten, directies en schoolteams bij het …

Meer over Gerben Overweg

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.