Home » Artikelen » Registratieplicht-moe? Wij niet.

Registratieplicht-moe? Wij niet.

Datum: 26 mei 2016

Schoolleidersregister PO

Het Schoolleidersregister PO bouwt aan een nieuw beroepsregister voor schoolleiders in het PO. Het registerassessment brengt competenties en eventuele ontwikkelmogelijkheden van de deelnemer in relatie tot de beroepsstandaard voor de school leider PO in kaart. Met een positief doorlopen assessment kan de deelnemer zich registreren.

‘Zelfinzicht en reflectie zijn de basis voor groei!’

Krijg vrijblijvend antwoord op alle vragen!

Wil je meer weten over het schoolleidersregister PO?

Bel of Whatsapp nu met een van onze experts:

William van den Dries

“Ik ben erg gericht op de mens en op het vergroten van eigen kracht en zelfredzaamheid. Daarbij ga ik uit van de intrinsieke motivatie en het zelflerend vermogen van mensen en organisaties. Zelfinzicht en reflectie zijn de basis voor groei!”
Bel of Whatsapp: 06 201 105 48

Lida Beers

“Het onderwijs heeft ambitieuze mensen nu hard nodig. Daarom help ik schoolbesturen bij het aanjagen van precies die ambitie bij hun medewerkers. Wat is er nu écht op organisatieniveau nodig om mensen in hun ontwikkeling te faciliteren?”
Bel of Whatsapp: 06 204 21 203

Waarom worden onderwijsregisters steeds belangrijker?

De verwachting is dat de registratie zal voortzetten. Nu al is in de CAO PO opgenomen dat geen registratie een ontslaggrond is voor schoolleiders. Dus formeel is het een verplichting. Tegelijkertijd is de verwachting en hoop dat de registers zich verder zullen ontwikkelen en veel meer de lijn gaan volgen van stimuleren van ontwikkeling, aandragen van relevante thema’s voor professionalisering etc. Registratie is namelijk niet het doel op zich; het gaat om ontwikkeling en professionalisering.

 

Deel dit artikel
Auteurs

William van den Dries

William van den Dries is senior adviseur bij Marant Interstudie en Marant Assessment. Hij ondersteunt organisaties bij HR-vragen, organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling. Ook ontwikkel…

Meer over William van den Dries

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.