Home » Artikelen » Spreekbeurt of werkstuk over dyslexie (met poster!)

Spreekbeurt of werkstuk over dyslexie (met poster!)

Datum: 27 mei 2020

Heb jij dyslexie en wil je aan andere kinderen uitleggen wat dat precies is? Of vind je het gewoon een interessant onderwerp? Je kunt dan een werkstuk over dyslexie maken, of een spreekbeurt over dyslexie geven. Je hebt misschien al veel informatie op internet of in de bibliotheek gevonden, maar wij helpen je graag een handje! In het spreekbeurtpakket over dyslexie van Marant vind je het antwoord op vragen als:

  • Wat is dyslexie?
  • Wat vind je lastig als je dyslexie hebt?
  • Waarom is het belangrijk dat je kunt lezen en spellen?
  • Wat gebeurt er tijdens een onderzoek naar dyslexie?
  • Kun je hulp krijgen als je dyslexie hebt?
  • Kan dyslexie overgaan?

Ook vind je in het spreekbeurtpakket handige tips, leuke wist-je-datjes en andere lees- en kijktips over dyslexie.

Je kunt het spreekbeurtpakket hier downloaden of via onderstaande afbeelding.

Download de poster Dit is dyslexie

We hebben ook een poster over dyslexie gemaakt. Hierop zie je hoeveel mensen dyslexie hebben, wat lastig kan zijn als je dyslexie hebt en wat je eraan kunt doen. Leuk voor jezelf, maar ook om aan anderen te laten zien wat dyslexie is. Je kunt de poster hier downloaden of via onderstaande afbeelding.

Heel veel succes!

Deel dit artikel
Auteurs

Judith Bosch

Judith Bosch is bedrijfsjournalist bij Marant. Ze schrijft en redigeert teksten, blogs en informatieve uitingen als flyers en folders. Daarnaast denkt ze ook op strategisch niveau na over de intern…

Meer over Judith Bosch

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ilja van den eijnde

5 januari 2021

Hallo, Ik hou mijn schreekbeurt over dyslexie en mijn vraag is of jullie ook spulletjes/boekjes hebben die ik erbij kan gaan gebruiken ? groetjes Ilja van den Eijnde

Judith Bosch

6 januari 2021

Hoi Ilja, Wat leuk dat je je spreekbeurt over Dyslexie houdt! Je kunt de poster over Dyslexie printen en in de klas ophangen, of de tips van pagina 9 van het spreekbeurtpakket gebruiken. Daar staan meerdere boekjes en filmpjes genoemd. Zie: https://marant.nl/artikelen/spreekbeurt-of-werkstuk-over-dyslexie-met-poster/ Succes!