Home » Artikelen » Terugblik: Leiderschap in beweging

Terugblik: Leiderschap in beweging

Datum: 14 juni 2017

Leiderschap in beweging: een thema dat leeft binnen het onderwijs. Op 6 juni vond in Utrecht een inspiratiesessie rondom leiderschap in het onderwijs plaats. Hierbij was een grote groep schoolleiders aanwezig. De middag werd georganiseerd door Marant Interim & Selectie en Interstudie.

Public Leadership

De aftrap van de middag werd verzorgd door Gerda van Dijk. Zij leidde de middag inhoudelijk in met het thema Public Leadership. Gerda van Dijk is Hoogleraar Publiek Leiderschap en heeft zich gespecialiseerd in strategie-, leiderschap- en organisatieontwikkeling. Zij benadert organisatievraagstukken vanuit een ecologisch perspectief waarbij dynamiek, samenhang en continue verandering belangrijke trefwoorden zijn.

Link tussen sport en onderwijs

Ook sportcoach Herman van den Belt gaf een lezing. Hij is hoofdcoach van Landstede Basketbal, een profbasketbalclub uit Zwolle die speelt in de Dutch Basketball League. Onlangs werd hij door coaches, aanvoerders en journalisten voor de derde keer uitgeroepen tot ‘coach of the year’. Herman legde de link tussen leiderschap in de sportwereld en het onderwijs.

Verder werd er een aantal workshops over leiderschap in het onderwijs gegeven en kregen de deelnemers een kleine maaltijd aangeboden. Het was een leerzame, inspirerende middag waar op een informele manier samen nagedacht werd over het uitdagende vak van de leidinggevende.

Bekijk hieronder een korte terugblik op deze middag.

Deel dit artikel
Auteurs

Jan van Leeuwen

Jan van Leeuwen is senior adviseur bij Marant Interstudie en werkt sinds 1990 als trainer, coach en adviseur aan de ontwikkeling van leiderschap in het onderwijs.  Jan is gespecialiseerd in de ont…

Meer over Jan van Leeuwen

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bernd Bonnier

4 juli 2017

Dag Jan , Harry, Frans. Dank voor de inspirerende avond en altijd weer leuk met enthousiaste mensen gedachten uit te wisselen.Ik wil jullie ook hartelijk bedanken voor de moeite die jullie hebben genomen om even persoonlijke aandacht aan mij te besteden. Ik stel dit zeer op prijs . Tenslotte zijn we jarenlang collega's geweest en wat meer uit het oog is bij mij niet uit het hart.! tot ziens bernd