Home » Artikelen » Thuisactiviteiten voor dreumesen en peuters

Thuisactiviteiten voor dreumesen en peuters

Datum: 23 maart 2020

Ineens zit je thuis met je dreumes of peuter. Je moet thuiswerken en je kinderen kunnen niet naar de kinderopvang. Natuurlijk is het leuk om meer tijd voor je kinderen te hebben. Maar er zullen ook momenten zijn dat je denkt: ‘hoe doe ik dit nu?’. Na een paar dagen zijn je ideeën op en vraag je je af: ‘wat kan ik nu nog verzinnen?’.

Enkele tips om op een leuke manier de dag door te komen:

  1. Kinderen hebben behoefte aan een duidelijk dagindeling. Wanneer eten we, wanneer gaan we naar buiten, wanneer doen we een spelletje, etc.
  2. Ga naar buiten, laat je kind spelen in de tuin, of ga naar het bos of park als het daar niet te druk is.
  3. Jonge kinderen vinden het heel leuk om papa en mama te helpen. Betrek je kind bij huishoudelijke werkzaamheden, zoals was sorteren en vouwen, de tafel dekken, schoonmaken, de afwasmachine inruimen, afstoffen, de ramen zemen etc. Praat ondertussen met je kind over de activiteit. Vraag je kind wat er nog meer nodig is om op tafel te zetten, welke sokken bij elkaar horen…
  4. Bol.com stelt elke week 10 digitale kinderboeken en luisterboeken beschikbaar voor 1 cent. Daarnaast zijn er elke dag voorleesvideo’s gratis te beluisteren.

Marant denkt graag met je mee. De komende tijd bieden we elke week een overzicht van activiteiten die je kan uitvoeren met je jonge kind. Elke week staat een thema centraal.

Week 2: Takken

Klik hier om het weekschema van week 2 met alle activiteiten te downloaden.

Week 1: Dozen en doeken

Klik hier om het weekschema van week 1 met alle activiteiten te downloaden.

Deel dit artikel
Auteurs

Tineke Boekhorst

Tineke Boekhorst is adviseur/trainer bij Marant Interstudie. Ze geeft trainingen en cursussen aan pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en leerkrachten onderbouw van de basisschool. Daarnaast …

Meer over Tineke Boekhorst

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sera

28 maart 2020

Wat n leuke ideeën! Wat fijn dat wij er gebruik van mogen maken want alles kost meer tijd door de ongewoonheid. En aan het zoeken van nieuwe bruikbare dingen kom ik nog niet toe. Bedankt !