Home » Artikelen » Uitslag winactie: Wat kun jij bedenken om het coronavirus te verslaan?

Uitslag winactie: Wat kun jij bedenken om het coronavirus te verslaan?

Datum: 20 mei 2020

Tijdens de persconferentie van 19 mei riep minister-president Rutte kinderen en jongeren op om mee te denken over oplossingen voor de coronacrisis. Wij kunnen hem meteen van een aantal goede ideeën voorzien! De kinderen die bij ons dyslexiebehandelingen krijgen, werden voor de meivakantie door hun behandelaar uitgedaagdKonden ze iets bedenken dat het coronavirus zou kunnen verslaan? Tientallen kinderen hebben hun idee ingestuurd en de jury heeft de inzendingen vol bewondering bekeken. Wat een goede en leuke ideeën!  

De winnaar: Brighton!

De jury heeft gekozen voor het meest originele idee van de achtjarige Brighton. Hij heeft een filmpje ingestuurd waarin hij liet zien hoe je het coronavirus in één keer van de hele wereld laat verdwijnen. Dat is handig! Hij vertelt eerst wat je nodig hebt: een appel, schoon water, ballonnen, hoestdrank en ‘het geheime coronarecept’. Alle benodigdheden heeft hij op een briefje geschreven. Brighton laat zien dat wanneer je de Zeppelin boven de aarde laat vliegen met een hele grote (confetti)ballon eronder (met daarin het recept) en het vervolgens laat ontploffen, héél de wereld af is van het coronavirus!

Andere goede en leuke inzendingen

Snoep/iets lekkers

Jade, Sylvana en Benthe bedachten alle drie een snoepje tegen corona. Anouk liet in een tekening een hamburgermachine zien waarbij de hamburgers (met sla, kaas, hamburger, medicijnen en doorgesneden brood) zouden helpen tegen corona. De jury kreeg spontaan zin in zoveel lekkers!

De inzending van Anouk

Drankje

Lieke, Eva, Anouk, Maud, Megan, Lotte en Noreen hebben een drankje bedacht. Noreen noemt het drankje ‘td-covid19’: de ‘t’ staat voor toekomst en ‘d’ staat voor drankjeDe ingrediënten zijn vleermuisbloed, zeldzame rozen, citroensap, zeewier, rupsen, suiker en blauwe bessen. Wat een fantasie! Zou het ook lekker zijn? Megan bedacht “iets wat gewoon in het water zit, want water zit overal in en drinken heb je altijd nodig. Zo drinkiedereen dan elke dag wat je lekker vindt en word je er nog sterk en gezond van ook!” Dat zou ook de jury wel ideaal vinden: twee vliegen in één klap.

De inzending van Noreen

Pilletje

Meike, Tomas, Tim en Bram hebben een filmpje ingestuurd. Meike is verkleed als scheikundige en wijst op de landkaart aan waar het coronavirus is begonnen. Daarna legt ze uit hoe ze corona onder controle kunnen krijgen. Je bent de dag daarna zo goed als nieuw. Ze heeft er ook nog een strip van gemaakt. 

Tomas, Tim en Bram hebben samen een ‘coronafilm’ gemaakt: verkleed als patiënt, arts en professor Einstein vindt Einstein verschillende medicijnen uit, maar dit pakt niet altijd even goed uit. Uiteindelijk verzint hij een ander middel dat wél werkt. De jury spotte in het filmpje ook de steunkaarten van Marant op tafel. Leuk! Het filmpje eindigde met, jawel, bloopers. De jury kon er smakelijk om lachen.

Parfum

Linu en Amy verzonnen een lekker geurtje tegen het coronavirus. Linu maakte een tekening met daarop twee parfumflesjes: ‘jongensACP’ en ‘meisjesACP’. Er staat bij: wil jij lekker ruiken maar geen corona hebben? Koop nu anticoronaparfumAmy verzon de ‘Slussy Spuwer’, gemaakt van eenhoorntranen (van het verdriet om het coronavirus) met de helende kracht van rozenwater. Als je het in je hals spuit raak je beschermd en zorgt het voor een onzichtbaar schild om je heen, zodat je niet ziek wordt. De jury is nieuwsgierig hoe de geurtjes van Linu en Amy ruiken! 

De inzending van Linu

Stofzuiger 

Stan, Lot en Pepijn hebben een soort coronastofzuiger ontworpen. Stans ‘coronastofzuiger 16010’ werkt als volgt: als je het kapje op je mond zet, en de coronastofzuiger 16010 aan zet, zuigt hij alle corona uit je lijf. Als de stofzuiger vol is gaat hij met een raket naar Mars. Lot heeft een coronastofzuiger geknutseld met daarop: ‘hier voet insteken’. Ze schrijft erbij: “Deze stofzuiger zuigt het Corona virus op via je voet. Je moet je voet in de opening steken en na het opzuigen heb je geen Corona meer. Je wordt dan weer helemaal beter!” Pepijn heeft een apparaat gemaakt die naar binnen gaat bij zieke mensen – mét een geknutselde binnenkant. Pepijn heeft er een hele nette handgeschreven beschrijving bijgevoegd.

De beschrijving van Pepijn

Andere ideeën

Naast de ideeën die hierboven beschreven staan, zijn er nóg meer verschillende ideeën naar voren gekomen. Zoals Joran, die een tijdmachine zou bouwen en hier een prachtige tekening van heeft gemaakt, en Bente die stresskussens zou maken die, wanneer je erin knijpt, het virus opzuigenRianne schrijft een tekst over dat moedermelk van moeders die corona hebben gehad gebruikt kan worden, omdat zij een tegengif in hun lichaam hebben. Ten slotte maakte Boukje een tekening met daarop een ‘coronaboek’. Er staat op dat de postbode een boek op de post doet en wie hem leest beter wordtDat zou fantastisch zijn, Boukje. En mocht het niet werken tegen corona, dan werkt het wel ergens anders voor: lezen helpt namelijk ook om beter te leren lezen, óók voor kinderen met dyslexie.

De inzending van Joran

Bedankt voor alle leuke inzendingen! En Brighton: het pakket met cadeaus komt naar je toe.

Heb jij ook een leuk idee? Zet ‘m hieronder, dan kan iedereen meegenieten van jouw idee! 

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.