Home » Artikelen » Veelgestelde vragen over Studytube (FAQ)

Veelgestelde vragen over Studytube (FAQ)

Datum: 19 november 2019

Bij sommige trainingen, trajecten en leergangen die wij verzorgen, maken we gebruik van Studytube. Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat is een Online training?

In de bibliotheek van Studytube vind je online trainingen. Online trainingen zijn praktisch van aard, zodat je na een training meteen aan de slag kunt met wat je geleerd hebt. Online trainingen duren meestal tussen de 30 minuten en 4 uur, en bevatten zowel video’s als tekst, afbeeldingen en opdrachten.

Je kunt en mag alle trainingen die je in de bibliotheek ziet, volgen.

Wat is een Microlearning?

In de bibliotheek van Studytube staan veel micro learnings. Deze zijn onderverdeeld in categorieën, types en in taal. Deze classificering vind je aan de rechterkant van het scherm. Een micro learning is een korte video, een artikel of een document rondom een afgebakend thema. In de bibliotheek vind je bijvoorbeeld veel TED-talks rondom thema’s als ‘The future of work’ en ‘Vijf manieren om beter te luisteren’.

Wat is een Leerlijn?

Onder leerlijnen vind je (indien van toepassing) het traject of de training die jij volgt terug. Leerlijnen bestaan uit een combinatie van online trainingen, micro learnings, klassikale bijeenkomsten en opdrachten. Je vindt in jouw leerlijn dus alle informatie en middelen die je nodig hebt.

Wat is een Intern event?

Interne events zijn offline bijeenkomsten, zoals colleges of masterclasses.

Hoe vind ik een geschikte online training of micro learning?

Weet je al dat je over een specifiek onderwerp meer wilt weten of leren? Klik dan rechts bovenin het scherm (het maakt niet uit of je in de bibliotheek of het dashboard zit) op het vergrootglas en voer jouw zoekterm, bijvoorbeeld ‘leidinggeven’, in. Als er leermaterialen rondom dit onderwerpen zijn, worden deze vervolgens ingedeeld naar soort weergegeven (eerst de aanbevolen micro learnings, dan de aanbevolen online trainingen, etc.).

Weet je nog niet waar je mee aan de slag wilt? Kijk dan eens rond in de bibliotheek. In de keuzemenu’s aan de linkerkant van het scherm kun je selecteren op categorie, taal en soort (bijvoorbeeld ‘artikel’ of ‘video’; dit kan enkel bij micro learnings).

Hoeveel online trainingen of micro learnings mag ik volgen?

Je kunt en mag alle micro learnings en online trainingen die je in de bibliotheek ziet, volgen. Voor interne events geldt soms dat er een toegangsprijs aan verbonden is; dit staat er dan duidelijk bij.

Kan ik een online training of micro learning pauzeren?

Ja, je kunt zowel online trainingen als micro learnings op ieder moment pauzeren en op een later moment vervolgen. Jouw voortgang wordt automatisch opgeslagen.

Waar vind ik de activiteiten die voor mij gepland zijn?

Onder ‘leerlijnen’ vind je de leermaterialen die voor jou zijn klaargezet. In de agenda, die je op het dashboard vindt, zie je welke events er voor jou gepland zijn. Ook vind je daar eventuele deadlines.

Wie krijgt mijn reacties en antwoorden in een online training te zien?

Diegene die de training gemaakt heeft, de trainer die aan de training gekoppeld is, kan jouw reacties en antwoorden inzien. Je krijgt echter geen reactie op jouw open antwoorden. Vaak zijn de vragen een aansporing om jou over de stof te laten nadenken. Bij de gesloten vragen krijg je wel na het invullen het goede antwoord te zien.

Hoe werkt het dashboard?

Als je inlogt op Studytube, kom je op jouw eigen dashboard terecht. Als je al ingelogd bent en in de bibliotheek zit, kun je links bovenin op Dashboard klikken. Op jouw persoonlijke dashboard vind je jouw agenda, jouw leerinterventies en je certificaten. In je agenda zie je wanneer de klassikale bijeenkomsten, die bij de leerlijnen horen, plaatsvinden.

Ik heb een inhoudelijke vraag over een training. Bij wie moet ik zijn?

Heb je een vraag over een leerlijn die je toegewezen hebt gekregen of over een training die je moet volgen? Neem dan contact op met het Projectbureau van Interstudie (interstudie@marant.nl of 0481 439 300). Zij zullen je vraag beantwoorden of eventueel doorsturen naar de juiste persoon.

Heb je een vraag over de inhoud van jouw module (leerlijn), de inhoud van de leerinterventies of over de opdrachten, neem dan contact op met de trainer van de betreffende module. Je kunt via Studytube de trainers een e-mail sturen.

Studytube werkt niet naar behoren. Bij wie moet ik zijn?

Werkt iets niet naar behoren, krijg je foutmeldingen, of heb je andere vragen over het gebruik van Studytube? Waar je ook bent in Studytube: op iedere pagina vind je rechts onderin een blauwe cirkel met daarin een chatsymbool. Als je hierop klikt, kun je een chatgesprek starten met iemand die alles over het gebruik van Studytube weet.

Deel dit artikel
Auteurs

Regina Reiniers

Regina Reiniers is trainer en adviseur bij Marant Interstudie. Door haar zeer ruime ervaring als docent heeft ze oog en vooral hart voor datgene waar onderwijs echt over gaat: de interactie tussen …

Meer over Regina Reiniers

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.