Home » Artikelen » Zomeractie: de winnaar is bekend!

Zomeractie: de winnaar is bekend!

Datum: 8 september 2020

Voor de zomervakantie vonden alle kinderen die dyslexiebehandelingen volgen bij Marant een zomercadeautje én zomeractie in hun brievenbus. De opdracht was om een foto te maken van je favoriete bladzijde uit het boek dat je aan het lezen bent. Ze mochten op een leuke, grappige of originele manier laten zien waar de bladzijde over gaat. Wat een creatieve ideeën kwamen er binnen! Er kon er maar één de winnaar zijn, maar álle inzendingen die binnen zijn gekomen zijn de moeite waard om in het zonnetje te zetten. Ook zo benieuwd? Lees het hieronder!

En de winnaar is… Tomas!

Tomas heeft de bladzijde uit zijn favoriete boek Ninja Kid het beste in beeld gebracht. Zijn inzending laat zien waar de bladzijde over gaat. Knap, hoor! Stiekem moest de jury ook een beetje lachen om de enge spin die Ninja Kid Tomas heeft ‘verslagen’. Erg leuk gedaan. Tomas heeft een mega spelletjespakket gewonnen!

Andere inzendingen

Boukje maakte het omslag van het boek De magische dierenvriendjes – Poesje Kitty gaat logeren na. Alsof dat nog niet genoeg was, maakte ze ook een tatoeage van een poes op een regenboog. Wauw Boukje, prachtig gedaan!

Benthe heeft een filmpje toegestuurd waarin ze -in haar turnpakje- over de grond koprolt naar haar boek Gymclub de koprol waar ze een bladzijde uit voorleest. Nou Benthe, de jury kan zien dat je op turnen zit!

Toen de jury de foto van Jurre opende schoten ze tegelijkertijd in de lach: wat heeft hij zich goed verkleed als de hoofdpersoon uit het boek Pietje Puk! Wauw, net echt.


Esmee heeft foto’s meegestuurd met daarop haarzelf, schrijvend in het boek Jouw leven als een loser. Ze vond álle bladzijden uit het boek Het leven van een loser leuk. Omdat ze al drie boeken uit heeft wilde ze heel graag zelf het boek gaan schrijven. Wat een leuk idee, Esmee. Veel schrijfplezier!

Rosie heeft de voorkant van het boek Puks pizza en pudding paleis nagebootst door haar eigen kaft ervan te maken: ‘Rosies pizza en pudding paleis’. Op de voorkant van het boek staat Rosie met een pudding op haar hoofd en een overheerlijk uitziende pizza die ze eet. Ook heeft ze allerlei woorden die met het boek te maken hebben opgeschreven. Bij de woorden staan de bijbehorende symbolen, die de kinderen leren tijdens de dyslexiebehandeling, erbij geschreven. Mmm, ik krijg er trek van, Rosie!De bijzondere inzending die Tido heeft gedaan heet ‘Tiddonardo Da Vinci’. Wat een prachtige inzending, Tido. De eerste reactie van de jury was: ‘wow!’ Erg origineel gedaan.


Een bladzijde uit een van de boeken van Dummie de Mummie wordt weergegeven in een mooie tekening van Stijn. Zo te zien heeft hij hard zijn best gedaan. Wat een spannende bladzijde uit het boek zeg, de jury kan zich goed voorstellen waarom dit jouw favoriete bladzijde is!

Ook Stan is er maar druk mee geweest: hij heeft namelijk niet één, maar twéé inzendingen gedaan! Samen met Ines en Tieme heeft hij een mooi knutselwerk gemaakt van het vreemde wezen Blitz bij een boom waar allerlei lekkers aan groeit. Geen appels of peren, maar vlees en snoep! Zijn tweede inzending gaat over een boek waar opa met een bus poedersuiker het hele gezin wit maakt. En op de foto die Stan meestuurt staat, jawel, Stan die helemaal wit is van de poedersuiker!

Jill stuurt een foto van haarzelf waarop ze héle warme kleren aan heeft, want de bladzijde die ze instuurt gaat tenslotte over de kou: ze is – net zoals de voorkant van het boek Prinses Floortje en de eenhoorn – verkleed als eenhoorn. Inclusief eenhoornsloffen en eenhoornknuffels. Volgens mij ben jij fan van… één keer raden: eenhoorns?

Dank jullie wel!

Nogmaals bedankt voor jullie leuke inzendingen. En Tomas, het mega spelletjespakket komt jouw kant op!

PS Twijfel jij vaak om mee te doen met onze winactie, ‘omdat de kans om te winnen toch heel klein is’? Dan heb ik goed nieuws: gemiddeld komen er tien tot twintig inzendingen per winactie binnen, dus twijfel de volgende keer niet om mee te doen als je dat leuk vindt!

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.