Boekenlegger AAP en leessteunkaarten

Lezen is de beste remedie bij dyslexie. Door veel te oefenen en herhalen gaan kinderen met dyslexie betere lezen en spellen. Er zijn veel verschillende manieren om samen met kinderen te lezen: meters maken, nauwkeurig lezen, herhaald lezen, connect en RALFI zijn een aantal mogelijkheden. Al die verschillende benaderingswijzen leiden soms echter tot verwarring bij kinderen. “Waarom lezen we de ene week heel precies en langzaam en de andere week juist snel?” Aan de andere kant leidt te weinig zicht op die verschillende mogelijkheden juist tot een steeds dezelfde leesbenadering door leerkracht, leesspecialist of intern begeleider. Voor een gestructureerde leesbegeleiding of als houvast bij het maken van een weloverwogen leeskeuze bieden wij begeleiders én de kinderen de leessteunkaarten en boekenlegger AAP aan.

Home » Behandelpraktijk » Dyslexie » Behandelmaterialen » Boekenlegger AAP en leessteunkaarten

Op de boekenlegger staat een boom met drie zijtakken en onderaan een bananenboot. De kaart is in vier lagen te verdelen; in ieder deel doen apen een andere leesaanpak voor. Je kunt steeds een van deze aanpakken kiezen, afhankelijk van het leesdoel dat jouw kind met jou en de behandelaar heeft gesteld.

Aanschaf en toelichting

Om de boekenlegger en de bijbehorende leessteunkaarten te kunnen gebruiken, is het noodzakelijk om meer te weten over de wetenschappelijke achtergrond en de toepassingen. Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden:

1.      Telefonische consultatie inclusief set boekenleggers + leessteunkaarten

Tijdens een telefonische consultatie vertelt een expert van Marant alles over de achtergrond en de werkwijze. Ook leer je over het gebruik van de boekenlegger. Daarnaast sturen wij een set van tien boekenleggers, set van tien leessteunkaarten en een handleiding toe. De kosten hiervoor bedragen €82,50 (excl. btw en verzendkosten).

Klik hier om te bestellen (betaling via iDeal)

2.      Workshop over dyslexiezorg inclusief set boekenleggers

Liever in groepsverband geïnformeerd worden? Ook dat kan. Een expert van Marant verzorgt een workshop/lezing over de achtergrond en werkwijze van evidence-based dyslexiezorg, waar de boekenlegger en leessteunkaarten een uitvloeisel van zijn. Iedere deelnemer ontvangt na afloop een boekenlegger en handleiding. De workshop duurt een uur.

De kosten hiervoor bedragen €300 (btw vrijgesteld) plus de reiskosten van de expert.

3.      Workshop over dyslexiezorg & Dizzy, inclusief set boekenleggers

Marant ontwikkelt op basis van wetenschappelijke onderzoeksresultaten steeds nieuwe behandelmaterialen, onder andere voor leesbegeleiding. Tijdens deze workshop vertelt een expert van Marant over de achtergrond en werkwijze van evidence-based dyslexiezorg, waarbij de boekenlegger, leessteunkaarten en het geheugenspel Dizzy worden ingezet. Iedere deelnemer ontvangt na afloop een boekenlegger, de handleiding en het spel Dizzy. De workshop duurt twee uur.

De kosten hiervoor bedragen €600 (btw vrijgesteld) + €200 voor de Dizzy-spellen (excl. btw) & bijkomende reiskosten. Per workshop/lezing kunnen zich maximaal twintig deelnemers aanmelden.

4.      Losse verkoop boekenleggers

Wanneer achtergrond en werkwijze bekend zijn, bestaat de mogelijkheid tot losse aanschaf van een set boekenleggers. De kosten hiervoor bedragen €20 voor een set boekenleggers (tien stuks) en een handleiding (excl. btw en verzendkosten). Vanaf vijf sets geldt een voordeeltarief van €15 per set.

Informatie of bestellen?

Heeft u interesse in de workshops of telefonische consultatie dan kunt u contact opnemen met onze servicedesk via e-mail of 0481 439327.

Aanvragen workshop of losse boekenleggers AAP