Dizzy: een uniek geheugenspel

Naast de dyslexiebehandelingen is het heel belangrijk dat kinderen met dyslexie ook in de klas en thuis blijven oefenen met lezen en schrijven. Hoe meer ze oefenen, hoe meer vooruitgang ze boeken. Om het oefenen te stimuleren hebben wij het educatieve geheugenspel Dizzy ontwikkeld.Home » Behandelpraktijk » Dyslexie » Behandelmaterialen » Dizzy: een uniek geheugenspel

Met dit spel voor jong (vanaf groep drie) en oud (opa’s en oma’s) wordt spelenderwijs de leessnelheid én de nauwkeurigheid van het lezen van bestaande woorden verbeterd. Ook voor kinderen zonder dyslexie is het spel geschikt. Zo kan het hele gezin meedoen!

Gebruik van symbolen

Met Dizzy oefenen de spelers met klanken, woorden en symbolen. Het gebruik van symbolen behoort niet standaard tot het lees- en spellingonderwijs. Het is een werkwijze die vaak ingezet wordt tijdens een dyslexiebehandeling. Het doel van het gebruik van symbolen is om de complexiteit van taal te vereenvoudigen, door de structuur van woorden inzichtelijk(er) te maken.

Hoe werkt Dizzy?

Met de roze kaartjes van het spel wordt aandacht besteed aan het aanleren van de klanken. De vereenvoudiging vindt plaats door het (bewust en onbewust) aanleren van de symbolen. Onbewust leren kinderen symbolen te koppelen aan de klanken. De klanken worden nog steeds benoemd, maar de structuur van de klank wordt onbewust getraind omdat het symbool tegelijkertijd wordt weergegeven.

Met de groene kaartjes oefenen de kinderen het lezen van woorden. Omdat ook hier de symbolen zijn toegevoegd, wordt de zogenaamde transfer van het benoemen van de afzonderlijke klanken naar het lezen van woorden gemaakt. Boven de woorden zijn de symbolen geplaatst, waardoor de structuur eenvoudig ‘herkend’ kan worden.

Kortom: het met regelmaat samen spelen van Dizzy maakt het oefenen met lezen en spellen inhoudelijk beter én leuker!

Nieuwsgierig geworden naar Dizzy?

Het spel kost €10 (inclusief handleiding, exclusief BTW en verzendkosten). Inclusief BTW betaal je €12,10 en als je het spel per post thuis wilt ontvangen zijn de kosten € 18,85. Je kunt Dizzy ook ophalen op ons kantoor. Hieronder kun je direct bestellen.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met onze servicedesk. Dat kan per mail (e-mail) of telefonisch (0481 439327).

Dizzy bestellen en veilig betalen

Wil je Dizzy direct bestellen? Vul hieronder het formulier in, bestel het direct en betaal veilig online met iDeal.