Onderzoek naar dyslexie

Kinderen die vermoedelijk dyslexie hebben, kunnen voor behandeling worden aangemeld bij Marant. Hierbij moet een dossier worden aangeleverd. Dit dossier wordt gescreend door een Orthopedagoog-Generalist of GZ-Psycholoog van Marant. Soms blijkt verder onderzoek naar dyslexie dan toch niet nodig.

Home » Behandelpraktijk » Dyslexie » Onderzoek naar dyslexie

In aanmerking voor onderzoek naar dyslexie

Als een kind in aanmerking komt voor een onderzoek naar dyslexie, ziet het traject er als volgt uit:

  1. Intake met ouders
  2. Onderzoek naar cognitieve vaardigheden
  3. Didactische niveaubepaling
  4. Adviesgesprek met ouders en indien mogelijk school

Het onderzoek wijst uit of er sprake is van ernstige enkelvoudige dyslexie (EED). Als dat het geval is, komt het kind meestal in aanmerking voor een vergoede behandeling.

Na het onderzoek wordt een behandelplan met aanpak, doelen en duur opgesteld. Behandelingen worden uitgevoerd op de school van het kind. Met onze enthousiaste, deskundige orthopedagogen en psychologen werken we samen aan een blijvend resultaat.

Dyslexieverklaring en behandelindicatie bij Marant

Bij het verslag met de onderzoeksbevindingen en adviezen wordt een dyslexieverklaring en een behandelindicatie afgegeven. Met de behandelindicatie kan een kind een vergoed behandeltraject starten.

Meer informatie en aanmelden

Heb je vragen over (onderzoek naar) dyslexie? Onze gekwalificeerde orthopedagogen en psychologen denken graag met je mee. We kunnen jouw vraag beantwoorden tijdens ons telefonisch spreekuur. Je kunt ook een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek van een uur (kosten hiervoor bedragen €90,-) via behandelpraktijk@marant.nl of 0481-439327 (bereikbaar van ma-vrij 8.00-17.00).

Wil je direct aanmelden? Klik hier om aan te melden

Download de flyer

Lees ook onze flyer over dyslexie. Klik op de afbeelding om te downloaden.

Flyer dyslexie