Een kroon voor een kanjer: hét kinderboek over dyslexie!

Kinderen met dyslexie zijn echte kanjers. Lezen en schrijven gaat soms een beetje lastig, maar door veel te oefenen kun je een heel eind komen. Dat heeft gedragswetenschapper Liesbeth Tilanus, promovenda aan de Radboud Universiteit en orthopedagoog bij Marant, ontdekt in haar onderzoek naar dyslexiebehandelingen. Zij wil al die kanjers een hart onder de riem steken met een spannend kinderboek dat speciaal over hen gaat. Het boek is gebaseerd op haar onderzoeksresultaten.

Home » Behandelpraktijk » Een kroon voor een kanjer: hét kinderboek over dyslexie!

Het boek heet Een kroon voor een kanjer en gaat over Raf, een jongetje met dyslexie. Hij gaat een spreekbeurt geven over dyslexie en beleeft samen met zijn klasgenoten een spannend avontuur op een eiland. Spelenderwijs komen ook de behandelmethode voor dyslexie en de conclusie van Liesbeths onderzoek aan bod. De regel- en letterafstand is aangepast, waardoor het lezen makkelijker wordt.

Het boek draagt bij aan het zelfvertrouwen van kinderen met dyslexie. Ook voor kinderen zonder dyslexie is het boek waardevol; zij leren hoe het is wanneer lezen en spellen niet vanzelf gaat.

Ik vond het een heel leuk boek omdat ik veel herkenbare stukjes tekst las. Ik haal ook letters door elkaar en lees langzaam. Het is spannend geschreven en leest fijn omdat het lettertype makkelijk leest. Ook heeft het boek leuke plaatjes! Ik wilde steeds doorlezen omdat ik graag wilde weten hoe het afliep. 

– Norah

Gegevens van het boek

Titel Een kroon voor een kanjer
Auteur Liesbeth Tilanus & Monique van der Zanden
Illustraties Jeska Verstegen
Aantal pagina’s 72
Niveau AVI-niveau M5 (leeftijd 8-11 jaar)
Formaat 21,5 x 15,5 cm
ISBN 978 9090 323 572
Inkijkexemplaar Bekijk het inkijkexemplaar hier

Augmented Reality

Bij dit boek hoort een gratis app waarmee de afbeeldingen uit het boek tot leven komen. Klik op onderstaande afbeelding om te zien hoe dit werkt. De app werkt ook bij de eerste druk van het boek.

Bestel het boek

Nieuwsgierig geworden? Bestel dan een exemplaar van Een kroon voor een kanjer voor €15 per stuk, inclusief verzendkosten.

Bestel nu

Over het onderzoek van Liesbeth Tilanus

In een intensieve samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen onderzoekt Liesbeth Tilanus samen met Marant sinds 2011 het effect van onze behandelingen. Met ons dyslexie-onderzoek versterken we onze eigen behandelingen en leveren we een bijdrage aan de wetenschap en betere dyslexiezorg.

Lees meer

Samenwerking

Een kroon voor een kanjer is gemaakt in samenwerking met Uitgeverij Zwijsen en Radboud Universiteit.