Maak hét kinderboek over dyslexie mogelijk!

Kinderen met dyslexie zijn echte kanjers. Lezen en schrijven gaat soms een beetje lastig, maar door veel te oefenen kun je een heel eind komen. Dat heeft gedragswetenschapper Liesbeth Tilanus, promovenda aan de Radboud Universiteit en orthopedagoog bij Marant, ontdekt in haar onderzoek naar dyslexiebehandelingen. Zij wil al die kanjers een hart onder de riem steken met een spannend kinderboek dat speciaal over hen gaat. Het boek is gebaseerd op haar onderzoeksresultaten. En jij kunt er via een crowdfundingsactie voor zorgen dat dit boek er komt!

Home » Behandelpraktijk » Maak hét kinderboek over dyslexie mogelijk!

Het boek heet Een kroon voor een kanjer en gaat over Raf, een jongetje met dyslexie. Hij gaat een spreekbeurt geven over dyslexie en beleeft samen met zijn klasgenoten een spannend avontuur op een eiland. Spelenderwijs komen ook de behandelmethode voor dyslexie en de conclusie van Liesbeths onderzoek aan bod. De regel- en letterafstand is aangepast, waardoor het lezen makkelijker wordt.

Het boek draagt bij aan het zelfvertrouwen van kinderen met dyslexie. Ook voor kinderen zonder dyslexie is het boek waardevol; zij leren hoe het is wanneer lezen en spellen niet vanzelf gaat.

Help mee!

Wil jij ook dat dit kinderboek er komt? Help dan mee en steun de crowdfundactie! Door tussen 1 november en 31 december 2017 €15 te doneren maak je de productie mogelijk én ontvang je begin 2018 een exemplaar van Een kroon voor een kanjer.

Doneer nu

Volg de actie op Facebook!

Wil je meer weten over de voortgang van dit project of het werk van Liesbeth Tilanus? Volg de actie via Facebook!

Ga naar de Facebookpagina

Over het onderzoek van Liesbeth Tilanus

In een intensieve samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen onderzoekt Liesbeth Tilanus samen met Marant sinds 2011 het effect van onze behandelingen. Met ons dyslexie-onderzoek versterken we onze eigen behandelingen en leveren we een bijdrage aan de wetenschap en betere dyslexiezorg.

Lees meer

Doe mee met sponsorlezen!

Het maken van een kinderboek kost best veel geld. Daarom hebben we de hulp van alle kinderen nodig! Doe mee met sponsorlezen en verdien zo een exemplaar van Een kroon voor een kanjer.

Doe mee!

Samenwerking

De totstandkoming van Een kroon voor een kanjer gebeurt in samenwerking met Uitgeverij Zwijsen en Radboud Universiteit.