Gedragsproblemen

Soms hebben kinderen moeite met leren of met het onthouden van de leerstof. Hierdoor kunnen ze concentratieproblemen of gedragsproblemen laten zien. Andere kinderen voelen zich onzeker of hebben last van faalangst. Het komt ook voor dat kinderen weinig vriendjes hebben, omdat ze niet zo weerbaar zijn of de sociale regels niet zo goed kennen. Als daar aanleiding toe is, kunnen wij een kind onderzoeken op het gebied van gedrag. Ook kunnen wij een ontwikkelplan opstellen.

Home » Behandelpraktijk » Gedragsproblemen

ADD en ADHD

Vallen de schoolprestaties van een kind tegen en kan hij/zij zich moeilijk concentreren? Of wordt het kind in het dagelijks leven belemmerd door concentratieproblemen? Is hij of zij snel afgeleid? Het zou kunnen dat er sprake is van ADD of ADHD.

Lees verder

Autisme

Vind een kind contact maken met anderen lastig, neemt hij of zij taal heel letterlijk en is structuur ontzettend belangrijk? Dan zou het kunnen dat het kind een stoornis in het autisme spectrum heeft (ASS).

Lees verder

Persoonlijke ontwikkeling

Alle kinderen zijn anders en vertonen ander gedrag. Soms zijn ze druk, andere keren wat stiller. Voor kinderen die altijd een bepaald gedrag laten zien en die daar last van hebben, hebben wij trainingen ontwikkeld. Zo kan ieder kind met zelfvertrouwen en plezier het leven door!

Lees verder

Tarieven en vergoedingen

Er zijn verschillende soorten onderzoeken naar persoonlijke ontwikkeling en gedrag mogelijk. De behandelingen worden daarop afgestemd. Soms wordt de behandeling vergoed door de gemeente.

Lees verder

Aanmelden

Wij kennen geen wachttijden. Als alle gegeven verzameld zijn, kunnen we binnen enkele weken starten met het onderzoek of behandeltraject.

Direct aanmelden