Gedragsproblemen

Soms zit een kind niet zo lekker in zijn vel. Dat kan zich op verschillende manieren uiten: het ene kind wordt wat stiller, de ander juist druk en is snel afgeleid. Een derde kind slaapt slecht, piekert veel of maakt zich al weken van tevoren druk over de spreekbeurt. Andere kinderen worden snel boos of reageren onhandig waardoor ze bij elk ruzietje op het schoolplein betrokken zijn. Soms hebben kinderen net dat beetje hulp nodig om wat steviger in de schoenen te staan.

Alle kinderen en jongeren die in hun ontwikkeling op school en/of thuis vastlopen kunnen bij ons terecht. Wij bieden zowel onderzoek als individuele hulp en groepsbehandelingen, met als doel ervoor te zorgen dat het kind zich weer prettiger gaat voelen en het leren weer beter gaat. Door deze hulp vroegtijdig in te zetten kunnen latere problemen in de ontwikkeling van het kind worden voorkomen. De hulp is afgestemd op de leeftijd en hulpvragen van het kind/de jongere, maar ook op de hulpvragen van de ouders en school.

Home » Behandelpraktijk » Gedragsproblemen

Alles over vergoede zorg (Basis GGZ) bij Marant

Marant heeft jarenlange ervaring met onderzoek doen naar en behandelen van verschillende leer- en gedragsproblemen. Met onze enthousiaste en veelzijdige orthopedagogen en psychologen werken we samen met ouders en scholen aan complete en passende hulp voor kinderen. We doen dit altijd volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

Lees verder

ADD en ADHD

Vallen de schoolprestaties van een kind tegen en kan hij/zij zich moeilijk concentreren? Of wordt het kind in het dagelijks leven belemmerd door concentratieproblemen? Is hij of zij snel afgeleid? Het zou kunnen dat er sprake is van ADD of ADHD.

Lees verder

Autisme

Vind een kind contact maken met anderen lastig, neemt hij of zij taal heel letterlijk en is structuur ontzettend belangrijk? Dan zou het kunnen dat het kind een stoornis in het autisme spectrum heeft (ASS).

Lees verder

Persoonlijke ontwikkeling

Alle kinderen zijn anders en vertonen ander gedrag. Soms zijn ze druk, andere keren wat stiller. Voor kinderen die altijd een bepaald gedrag laten zien en die daar last van hebben, hebben wij trainingen ontwikkeld. Zo kan ieder kind met zelfvertrouwen en plezier het leven door!

Lees verder

Tarieven en vergoedingen

Er zijn verschillende soorten onderzoeken naar persoonlijke ontwikkeling en gedrag mogelijk. De behandelingen worden daarop afgestemd. Soms wordt de behandeling vergoed door de gemeente.

Lees verder

Aanmelden

Als alle gegeven verzameld zijn, kunnen we binnen enkele weken starten met het onderzoek.

Direct aanmelden