Home » Behandelpraktijk » Gedragsproblemen » Basis GGZ bij Marant

Basis GGZ bij Marant

Soms zit een kind niet zo lekker in zijn vel. Dat kan zich op verschillende manieren uiten: het ene kind wordt wat stiller, de ander juist druk en is snel afgeleid. Een derde kind slaapt slecht, piekert veel of maakt zich al weken van tevoren druk over de spreekbeurt. Andere kinderen worden snel boos of reageren onhandig waardoor ze bij elk ruzietje op het schoolplein betrokken zijn. Soms hebben kinderen net dat beetje hulp nodig om wat steviger in de schoenen te staan.

Wij bieden hulp

Alle kinderen en jongeren die in hun ontwikkeling op school en/of thuis vastlopen kunnen bij ons terecht. Wij bieden zowel onderzoek als individuele hulp en groepsbehandelingen, met als doel ervoor te zorgen dat het kind zich weer prettiger gaat voelen en het leren weer beter gaat. Door deze hulp vroegtijdig in te zetten kunnen latere problemen in de ontwikkeling van het kind worden voorkomen. De hulp is afgestemd op de leeftijd en hulpvragen van het kind/de jongere, maar ook op de hulpvragen van de ouders en school.

Werkwijze

Beginnen bij het begin: de intake

Na aanmelding plannen we een intakegesprek in. Tijdens de intake praat een behandelaar met het kind of de jongere en met zijn/haar ouders en de school.

Onderzoek

Na de intake volgt een onderzoek. We kijken naar zowel kind- als omgevingsfactoren: groep, leerkracht, school en gezin. Het onderzoek levert antwoorden en handelingsgerichte adviezen op: welke begeleiding en hulp past het best bij het kind?

Overzicht behandelingen

Op basis van onze expertise leveren we maatwerk. We stellen met het kind/de jongere persoonlijke doelen op waar we aan gaan werken. De behandelingen hieronder zijn dus een voorbeeld van de hulp die we kunnen bieden.

Mijn zoon was bijna 9 jaar toen hij startte met een faalangsttraining bij Marant. Het gaat veel beter op school nu. Hij is veel zekerder, heeft blije gedachtes en vindt sommige dingen op school nu makkelijk. Het heeft hem echt heel erg geholpen. Ik raad deze training van harte aan, omdat ik heb gezien hoe goed het hem doet en wat de invloed thuis en zeker ook op school is. Ik gun dit alle kinderen die een vorm van faalangst hebben!

Waarom Marant?

Marant heeft jarenlange ervaring met onderzoek doen naar en behandelen van verschillende leer- en gedragsproblemen. Met onze enthousiaste en veelzijdige orthopedagogen en psychologen werken we samen met ouders en scholen aan complete en passende hulp voor kinderen. We doen dit altijd volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

Samenwerking met ouders en school

Ouders kennen hun kind als geen ander, daarom is hun informatie cruciaal. Onze adviezen stemmen we specifiek af op het kind en die hebben weer betrekking op de school, leerkracht, groep en uiteraard ouders. In de behandeling werken we nauw samen met school en oefent het kind of de jongere met opdrachten in de klas. Onze trainingen zijn heel praktisch zodat alle betrokkenen er meteen mee aan de slag kunnen.

Kosten

Wij bieden hulp die valt onder de Basis GGZ. Marant heeft contracten met nagenoeg alle gemeenten in de regio. Het is hierdoor meestal mogelijk dat de hulp voor kinderen/jongeren wordt vergoed. Hier is wel een verwijzing voor nodig van bijvoorbeeld de huis- of jeugdarts of het wijkteam of jeugd- en gezinsteam.

Wat als de zorg niet vergoed wordt?

Het is daarnaast ook mogelijk om kinderen/jongeren op eigen initiatief aan te melden (zonder een verwijzing). De kosten en vergoeding van een behandeling zijn dan afhankelijk van de vraag en het gekozen traject. Kijk voor meer informatie over aanmelden en kosten op
www.marant.nl/aanmelden-basisggz.

Tijdens het intakegesprek bespreken we wat we gaan doen en wat de kosten zullen zijn. Zo ontstaan er geen verrassingen achteraf.

Aanmelden

Wij kennen geen wachttijden. Als alle gegevens verzameld zijn, kunnen we binnen enkele weken starten met het onderzoek of behandeltraject.

Aanmelden voor onderzoek en/of behandeling kan via deze pagina.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze Servicedesk via 0481-439327 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00-17.00 uur) of via behandelpraktijk@marant.nl.

Deel deze pagina