Persoonlijke ontwikkeling

Alle kinderen zijn anders en vertonen ander gedrag. Soms zijn ze druk, andere keren wat stiller. Voor kinderen die altijd een bepaald gedrag laten zien en die daar last van hebben, hebben wij trainingen ontwikkeld. Zo kan ieder kind met zelfvertrouwen en plezier het leven door!

Home » Behandelpraktijk » Gedragsproblemen » Persoonlijke ontwikkeling

Druk en impulsief gedrag

Wat kunnen kinderen met druk en impulsief gedrag zelf leren om hun leven aangenamer te laten verlopen? In de training Gedragsregulatie leren drukke, impulsieve kinderen eerst te denken voordat ze doen.

Lees meer

Faalangst

Een negatief zelfbeeld en een gebrek aan zelfvertrouwen hebben vaak negatieve gevolgen voor de prestaties op school. We spreken van faalangst wanneer de angst een kind verhindert om datgene te doen wat het (goed) wil doen.

Lees meer

Tekort aan sociale vaardigheden

Als een kind niet met de groep mee of kan doen, veel ruzie maakt of een zeer lage dunk van zichzelf heeft, kan er sprake zijn van een tekort aan sociale vaardigheid.

Lees meer

Weinig zelfvertrouwen

Er zijn kinderen die angstige of sombere gevoelens hebben. Deze kinderen vallen vaak niet op in een (grote) groep. Ze zijn niet zo weerbaar als sommige klasgenootjes. In onze training voor het versterken van de weerbaarheid staat het vergroten van het zelfvertrouwen centraal.

Lees meer

Tarieven en vergoedingen

Er zijn verschillende soorten onderzoeken naar persoonlijke ontwikkeling mogelijk. De behandelingen worden daarop afgestemd. Soms wordt de behandeling vergoed door de gemeente. Dat is verschillend per gemeente.

Lees meer

Aanmelden

Wij kennen geen wachttijden. Als alle gegevens verzameld zijn, kunnen we binnen enkele weken starten met het onderzoek of behandeltraject.

Lees meer