Home » Behandelpraktijk » Informatieavonden » Informatieavond over compenserende hulpmiddelen bij dyslexie

Informatieavond over compenserende hulpmiddelen bij dyslexie

Als een kind dyslexie heeft, of moeite met lezen en spellen, kan dat soms ook de rest van de schoolloopbaan behoorlijk lastig maken. Lezen en spellen heb je nu eenmaal voor bijna alle vakken nodig. Naast een intensieve dyslexiebehandeling en veel extra oefenen zijn er gelukkig steeds meer (technische) middelen die een kind kunnen helpen om weer zelfstandig te kunnen lezen, teksten te begrijpen, beter te spellen en met meer succes toetsen te maken. Dit verbetert niet alleen de schoolprestaties van een kind, maar zorgt ook voor zelfredzaamheid, waardoor een kind weer meer plezier krijgt in het leren en meer vertrouwen in zichzelf.

Het aanbod van compenserende hulpmiddelen bij dyslexie is alleen heel groot en divers. Hoe weet je nu wat voor een kind het beste hulpmiddel is? Marant organiseert informatieavonden om je meer inzicht te geven in de verschillende hulpmiddelen. Naast ouders zijn natuurlijk ook andere betrokkenen zoals leerkrachten en intern begeleiders van harte welkom.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wanneer kun je compenserende hulpmiddelen inzetten?
  • Niet-technische hulpmiddelen, zoals tijdverlenging en technische hulpmiddelen, zoals een laptop of een software programma.
  • Overzicht van typecursussen
  • Overzicht van verschillende ICT hulpmiddelen, zoals Kurzweil, Sprint Plus en L2s
  • Overzicht van verschillende apps

Data en aanmelden

Gedurende het hele jaar zijn er informatiebijeenkomsten over compenserende middelen bij dyslexie. Kosten voor het bijwonen van een informatieavond zijn €10 per persoon.

Nieuwe data worden binnenkort bekend gemaakt. Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor de reminder via onderstaande knop.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk zodra de nieuwe data bekend zijn.

Deel deze pagina