Home » Behandelpraktijk » Leerproblemen » Over leerproblemen

Over leerproblemen

Het is niet altijd even gemakkelijk om op te groeien. Sommige kinderen en jongeren doorlopen fluitend de basis- en middelbare school, terwijl anderen wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij vinden het bijvoorbeeld moeilijk om informatie te onthouden, zich goed uit te drukken of om zelfstandig taken af te ronden. Vaak is het voor ouders en leerkrachten niet duidelijk waar deze problemen vandaan komen. Ook komt het voor dat kinderen zich juist veel sneller ontwikkelen dan leeftijdsgenoten. Marant kan onderzoek doen naar het leervermogen en de oorzaak van leerproblemen, om handvatten te bieden die het leren leuker en gemakkelijker laten verlopen.

Goed ‘leren leren’ is van groot belang voor goede schoolprestaties. Met name de overgang naar het voortgezet onderwijs vraagt van kinderen veel op het gebied van studievaardigheden en zelfstandig kunnen leren. Bij Marant bieden we een training aan om beter te plannen en leren.

Meer informatie

Heb je behoefte aan meer informatie, heb je vragen of wil je overleggen? Onze gekwalificeerde orthopedagogen en psychologen denken graag met je mee. Je kunt ook een afspraak maken voor het telefonisch spreekuur om jouw vraag te bespreken en de mogelijke oplossingen te verkennen.

De Servicedesk Behandelpraktijk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00-17.00 uur via 0481-439327 of per mail: e-mail

Deel deze pagina