EduKidsLab

Hoe stimuleer je kinderen nieuwsgierig, kritisch en creatief te zijn? Door ze buiten de gebaande paden te laten wandelen! Door ze een oplossing voor een vraag, probleem of behoefte te laten bedenken. En door ze zélf op onderzoek uit te sturen. Marant EduService biedt scholen de mogelijkheid om de creativiteit en het oplossende vermogen van hun leerlingen te vergroten met het EduKidsLab.

Home » EduService » EduKidsLab

We openen onze deuren voor leraren én hun leerlingen zodat zij een duik kunnen nemen in onze collectie van 30.000 leermaterialen.

Mogelijkheden

  • Leerlingen die passende materialen nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze extra ondersteuning of juist meer uitdaging kunnen gebruiken, kunnen samen met de IB’er of een leerkracht een bezoekje brengen aan EduService. Hier kunnen ze zelf hun leerarrangement samenstellen.
  • Leerlingen kunnen bij EduService met de cyclus van onderzoekend of ontwerpend leren aan de slag. Wij bieden materialen op thema of leerlijn en moedigen de leerlingen aan om zelf op onderzoek uit te gaan en om creatieve oplossingen te bedenken. Op school kunnen deze leerlingen hun onderzoek en ervaringen presenteren.
  • De Startdag Techniek kan op school worden georganiseerd, maar het is ook mogelijk om naar EduService toe te komen voor een dag vol techniek. Maximaal veertig leerlingen kunnen deelnemen aan EduKidsTechnieklab, dat bestaat uit het Ontdeklab, het Ontwerplab, het Digilab en het Kunstlab. Het EduKidsTechnieklab duurt 3 uur.

Een opstart naar boeiend technologieonderwijs op uw school! Meer weten? Stuur een e-mail naar e-mail of bel naar 0481 – 43 93 23.

"Bij het Edukidslab kun je met opdrachten en materialen aan de slag die je op school niet tot je beschikking hebt."

Op 6 december opende Marant EduService het Edukidslab. In het Edukidslab gaan basisschoolleerlingen op ontdekkingstocht in de wondere wereld van techniek en wetenschap. Zo leren ze een robotje prog…

Lees verder

Door te denken én samen te werken kwamen de leerlingen tot mooie groepspresentaties.

Met de Plusklas naar EduKidsLab
Op maandagochtend 19 november kwamen de Plusklasleerlingen van basischool De Geldershof uit Lent op bezoek bij Marant EduService. Zij namen deel aan het EduKidsLab,…

Lees verder