Inspiratiemiddagen

Op woensdagmiddagen organiseren we regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten die wij inspiratiemiddagen noemen. Deze worden ingeleid door een Marant Interstudie adviseur of EduService-consulent, waarna je je kunt oriënteren op de bijbehorende materialen die bij EduService geleend kunnen worden. Ook nodigen we regelmatig uitgevers uit om voorlichting te geven over één of meer les­methoden. Welke voorlichtingsbijeenkomsten op het programma staan, zie je hieronder.

 

Home » EduService » Inspiratiemiddagen

Agenda

Inspiratiemiddag Voortgezet (technisch) lezen – 27 november (LET OP: gewijzigde datum, was 6 november)

Op woensdag 27 november organiseert Eduservice een inspiratiemiddag voortgezet (technisch) lezen. Ben je op zoek naar een nieuwe methode voor voortgezet (technisch) lezen en wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Dan is het bezoeken van deze inspiratiemiddag de moeite waard!

Naast de methodes Station Zuid, Estafette nieuw en Flits zijn er drie nieuwe methoden op de markt; Karakter, Estafette 3 en Atlantis. Je kan tijdens de inspiratiemiddag deze methoden inzien.

Inhoudelijk zijn er interessante ontwikkelingen te melden. Elke methode besteedt aandacht aan de leerlijnen vlot en vloeiend lezen. Een goede technische leesvaardigheid blijft een belangrijke voorwaarde om tot vloeiend lezen met begrip te komen! Een toevoeging is de leerlijn literatuureducatie en leesbevordering.

Een andere nieuwe ontwikkeling is technisch en begrijpend lezen ineen. Het begrip wordt behandeld volgens de uitgangspunten van Close Reading. In Estafette 3 en Atlantis staat in iedere les de tekst centraal. Een belangrijk uitgangspunt van Close Reading; de tekst wordt herhaald en verdiepend gelezen, waarbij het gaat om de inhoud. Vanuit algemeen begrip van de tekst komen tekststructuur en details aan bod. Strategieën worden als hulpmiddel ingezet. Tijdens de inleiding zetten we de ontwikkelingen voor je op een rij.

Daarna kun je vrijblijvend de diverse methoden inzien en uiteraard ook onze ruimtes met de overige collectie bezoeken.

De middag wordt verzorgd door medewerkers van Marant EduService en adviseur Cor Bakker.

 

Programma

14.00 – 14.30: Inloop, ontvangst met koffie/thee

14.30 – 15.30: Inleiding: Ontwikkelingen op het gebied van voortgezet (technisch) lezen

15.30 – 15.45: Pauze

15.45 – 16.30: Inzien nieuwe methodes / Collectie EduService bekijken / materialen lenen

 

Aanmelden    In onze nieuwsbrief lees je o.a. leuke tips, interessante artikelen en meer!
  • (Als je je voor meerdere inspiratiemiddagen wilt aanmelden met een verschillend aantal collega’s, neem dan even contact met ons op via eduservice@marant.nl of 0481-439323)