Inspiratiemiddagen

Op woensdagmiddagen organiseren we regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten die wij inspiratiemiddagen noemen. Deze worden ingeleid door een Marant Interstudie adviseur of EduService-consulent, waarna je je kunt oriënteren op de bijbehorende materialen die bij EduService geleend kunnen worden. Ook nodigen we regelmatig uitgevers uit om voorlichting te geven over één of meer les­methoden. Welke voorlichtingsbijeenkomsten op het programma staan, zie je hieronder.

Home » EduService » Inspiratiemiddagen

Agenda

 

Datum Inspiratiemiddag Omschrijving
 3 oktober Bewegen en spelen in stilte In deze tijd van snelle (sociale) media waarin zelfprestatie, zenden en ego centraal staan komen luisteren, stil staan, empathie en reflectie onder druk te staan. Dat leidt tot een vermoeide samenleving. Als iets even niet lukt, dan doe je iets niet goed en moet je meer. Afleiding wordt gezocht in een beeldscherm. We zoeken steeds meer naar andere manieren om onze gedachten te temmen. Echt leren luisteren, niet alleen naar de ander, maar vooral naar jezelf. Dat is spannend, want zo komen er gevoelens los. Niet alleen bij volwassenen, maar ook bij kinderen! We organiseren ook een bijeenkomst over bewegen en spelen in stilte.

 

 29 november  Wereldoriëntatie Op deze middag geven we informatie over de plek van O&O-leren in de nieuwste methodes voor Wereldoriëntatie. Op ons methodenplein hebben we de gangbare methodes ter inzage staan. Via basispoort kan ook het digitale aanbod ingezien worden. We kunnen op verzoek advies geven over de aansluiting van diverse methodes bij de visie van de school. Uiteraard wordt ook de koppeling met het uitgebreide uitleenaanbod van EduService gelegd.

Aanmelden bijeenkomst Eduservice    In onze nieuwsbrief lees je o.a. leuke tips, interessante artikelen en meer!


  • (Als je voor meerdere inspiratiemiddagen wilt aanmelden met een verschillend aantal collega’s, neem dan even contact met ons op via eduservice@marant.nl of 0481-439323)