Home » Het eerste wetenschappelijke kinderboek over dyslexie gaat er komen!

Het eerste wetenschappelijke kinderboek over dyslexie gaat er komen!

Datum: 27 november 2017

Met dank aan 401 donateurs – ouders van kinderen met dyslexie, professionals uit de behandelpraktijk, het basisonderwijs en andere betrokken organisaties – is binnen vier weken na de start van de crowdfundcampagne het doelbedrag van € 12.500 behaald. De productie van het kinderboek Een kroon voor een kanjer kan hiermee worden gestart!

Een kroon voor een kanjer is een idee van gedragswetenschapper Liesbeth Tilanus, promovenda aan de Radboud Universiteit en orthopedagoog bij Marant. Zij onderzoekt de effectiviteit van de huidige behandelmethode voor dyslexie en wil de resultaten hiervan met zoveel mogelijk mensen delen, vooral ook met kinderen met dyslexie.

Het wordt een spannend boek met veel illustraties en toegankelijke teksten, gericht op kinderen van 8 tot 11 jaar. Het gaat over Raf, een jongetje met dyslexie. Hij moet een spreekbeurt over dyslexie geven en beleeft samen met zijn klasgenoten een spannend avontuur op een eiland. Spelenderwijs komen de behandelmethode voor dyslexie en de resultaten van Tilanus’ onderzoek aan bod. Liesbeth schrijft het boek in samenwerking met Monique van der Zanden, de illustraties zullen door Jeska Verstegen gemaakt worden.

Meedoen en een boek ontvangen?

We zijn er echter nog niet! Donaties blijven van harte welkom en komen volledig ten goede aan de productie van het boek. Daarnaast bent u tegen een donatie van €15 zeker van de ontvangst van het boek in januari 2018. Doneren kan via www.ru.nl/crowdfunding.

Het project ‘Een kroon voor een kanjer: het eerste wetenschappelijke kinderboek over dyslexie’ is een samenwerking tussen de Radboud Universiteit, Marant en Uitgeverij Zwijsen. Het boek is geschreven op AVI-niveau M5. Liesbeth Tilanus werkt als orthopedagoog voor Marant èn doet promotieonderzoek aan de Radboud Universiteit naar de effectiviteit van de huidige behandelmethode voor dyslexie. 

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.