Home » Extra ondersteuning in volle kleutergroepen: ook daar is de extra subsidie voor

Extra ondersteuning in volle kleutergroepen: ook daar is de extra subsidie voor

Datum: 4 juni 2020

Na de vakantie draait de school weer als vanouds en gelden ook de corona-restricties. Vooral bij de kleuters wringt de anderhalve meter-norm. Bij dat hele jonge kind voel je de afstand in de weg zitten. Dat voelt de ouder ook. Een goede wenperiode is extra nodig om het kind te helpen met vertrouwen naar de omgeving te kijken, en om de ouders te helpen dat vertrouwen in de school te hebben. Juist nu is dat wennen extra belangrijk, en juist nu is de beschikbare menskracht beperkt.

Ook kunnen extra handen nodig zijn voor begeleiding in het werken in hoeken en tijdens kleine groepsactiviteiten. In de kleutergroepen ligt daar daar vaak een knelpunt: hoe maak je tijd vrij om met drie kinderen in de huishoek te spelen, als er dertig andere kinderen in het lokaal bezig zijn?

Subsidie voor inhaal en ondersteuningsprogramma’s 

De overheid heeft extra geld beschikbaar gesteld om kwetsbare leerlingen extra ondersteuning te bieden. In de eerste tranche is ruimte om extra inzet voor het jonge kind te bekostigen.

Scholen kunnen hiervoor subsidie aanvragen. Wil je in of meteen na deze zomervakantie al extra ondersteuning bieden? Vraag dan tussen 2 en 21 juni subsidie aan. Vanaf 18 augustus komt een tweede aanvraagronde, en mogelijk vanaf 19 oktober een derde.

Rust voor jouw mensen: hulp is onderweg

De volledig gekwalificeerde medewerkers van Marant zijn beschikbaar om met deze leerlingen en hun ouders aan het werk te gaan. Extra handen in de groep om het kind én de ouder extra te ondersteunen bij het wennen.

Het maakt je school ook onderscheidend: extra mensen bij de instroom van nieuwe leerlingen om daarmee een goede basis te leggen voor de schoolse carrière van het kind.

Binnen de subsidieregeling kan Marant dit voor jou verzorgen. Extra aanbod aan de leerlingen, hun ouders en jouw medewerkers, namens jou.

We ondersteunen je graag bij:

  • het vormgeven van het ondersteuningsprogramma
  • het indienen van de subsidieaanvraag via het aanvraagformulier op DUO
  • sparren over de mogelijkheden

Interesse?

Neem voor meer informatie contact op met Anne Jan van den Dool.

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.