Home » Extra subsidie voor startende, kwetsbare MBO-studenten: zo werkt het

Extra subsidie voor startende, kwetsbare MBO-studenten: zo werkt het

Datum: 4 juni 2020

Na de zomervakantie start een nieuwe groep studenten. Daar zit een groep tussen die moeite heeft met zelfsturing en die via een alternatieve aanmeldingsprocedure voor jouw school hebben gekozen. Je weet dat je beperkt open bent na de vakantie en je realiseert je dat goede inrichting van je SLB/LOB cruciaal is voor het succes van deze studenten. Eigenlijk heb je meer capaciteit nodig, terwijl je merkt dat de beschikbare mensen ook nog extra werk hebben uit te voeren.

Subsidie voor inhaal en ondersteuningsprogramma’s 

De overheid heeft extra geld beschikbaar gesteld om kwetsbare groepen extra ondersteuning te bieden, en geeft in de eerste tranche nadrukkelijk aan dat extra activiteiten voor de ondersteuning van kwetsbare groepen prioriteit hebben. Startende studenten zijn zo’n kwetsbare groep. Het extra begeleiden van deze groep past binnen de subsidie.

MBO’s kunnen hiervoor subsidie aanvragen. Wil je in deze zomervakantie al extra ondersteuning bieden? Vraag dan tussen 2 en 21 juni subsidie aan. Vanaf 18 augustus komt een tweede aanvraagronde, en mogelijk vanaf 19 oktober een derde.

Rust voor jouw mensen: hulp is onderweg

De volledig gekwalificeerde medewerkers van Marant zijn beschikbaar om met deze groep studenten aan het werk te gaan. Om ervoor te zorgen dat ze hun weg weten te vinden in de school en binnen de opleiding; om er voor te zorgen dat ze een goede binding krijgen met de school en hun mede-studenten; om er voor te zorgen dat ze een goede start maken. We kunnen zelfs SLB/LOB tijdelijk van je overnemen: extra handen dus.

Binnen de subsidieregeling kan Marant dit voor jou verzorgen. Extra aanbod aan de studenten en docenten, namens jou.

We ondersteunen je graag bij:

  • het vormgeven van het ondersteuningsprogramma
  • het indienen van de subsidieaanvraag via het aanvraagformulier op DUO
  • sparren over de mogelijkheden

Interesse?

Neem voor meer informatie contact op met Anne Jan van den Dool.

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.