Home » Gratis e-modules voor leraren met zieke leerling in de klas

Gratis e-modules voor leraren met zieke leerling in de klas

Datum: 16 oktober 2020

Eén op de vier leerlingen in het onderwijs heeft te maken met een chronische ziekte. Een derde van deze leerlingen heeft te kampen met een psychische ziekte, twee derde heeft een somatische aandoening. Dat betekent in de praktijk dat elke school meerdere leerlingen met een (chronische) ziekte in de klassen heeft. Voor deze onderwijsprofessionals zijn e-learnings ‘Een zieke leerling in het primair/voortgezet onderwijs’ ontwikkeld door consulenten Onderwijsondersteuning Zieke leerlingen (OZL), verenigd in het netwerk Ziezon. Dergelijke scholing voor docenten was nog niet beschikbaar en is nu kosteloos te volgen.

Hoe begeleid je zieke leerlingen en hun ouders?

Doel van de e-learnings is om docenten handvatten te geven voor het onderwijs aan en begeleiding van (ernstig) zieke leerlingen en hun ouders. Er zijn twee e-modules gemaakt, één voor primair en een voor voortgezet onderwijs. In de e-modules zijn leerkracht Marjo uit het primair onderwijs en docent aardrijkskunde Pieter uit het voorgezet onderwijs te volgen, die beiden een (ernstig) zieke leerling in hun
klas krijgen. Er komen veel zaken op hen af, op onderwijskundig, sociaal-emotioneel en cognitief gebied. En soms wordt een zieke leerling niet meer beter… Hoe bereid je je als docent hierop voor?

Volg de e-learning gratis

De e-learnings zijn te volgen via de onderstaande links:
E-learning voor het primair onderwijs
E-learning voor het voortgezet onderwijs

Werken de links niet? Bezoek ze dan via deze site

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Egbert Trouwborst

9 november 2020

Helaas werkt de link van de e-learning module niet. Kunt u mij verder helpen? mvg Egbert Trouwborst

Judith Bosch

9 november 2020

Beste Egbert, bedankt voor je bericht! De links zijn aangepast en zouden nu weer moeten werken.

Judith van Holland

13 november 2020

Bedankt voor deze e-learning. Heel waardevol om dit zo beschikbaar te maken voor het PO. Het bevat veel praktische adviezen en middels de feedback duidelijke achtergrondinformatie voor inhoudelijke verdieping. Ik ga de module aanbevelen als ik dit in mijn werkveld tegenkom.