Home » Groep 4 Sunte Werfert ontdekt de ruimtevaart bij EduKidsLab

Groep 4 Sunte Werfert ontdekt de ruimtevaart bij EduKidsLab

Datum: 4 juli 2017

Vrijdagochtend 30 juni stond voor groep 4 van Basisschool Sunte Werfert uit Elst in het teken van ruimtevaart. Zij kregen de mogelijkheid om als eerste school deel te nemen aan het EduKidsLab van Marant EduService.

Naar aanleiding van de spaaractie bij de Albert Heijn is dit thema actueel bij veel basisschoolleerlingen. Tijdens het EduKidsLab konden de leerlingen zich verder verdiepen in dit thema en zelf onderzoeken en ontwerpen.

De broer van André Kuipers

Waar liggen de planeten en hoe heten ze? Is er leven in de ruimte? Hoe kun je overleven? Wat moet je kunnen als astronaut? In het EduKidsLab vonden de leerlingen spelenderwijs antwoorden op deze (en vele andere) vragen. Zo brouwden ze een eigen ruimteshake, maakten ze een ontwerp voor een ruimtevaartuig, deden ze een wedstrijdje met zelfgebouwde vliegtuigjes, onderzochten ze waterleven en gingen ze natuurlijk met André Kuipers op de foto. Of was het zijn kartonnen broer? Het initiatief werd ondersteund door de Albert Heijn Driessen uit Elst.

‘Dit was echt mijn leukste schooldag’, zei één van de kinderen na afloop. Marant EduService kijkt samen met Sunte Werfert terug op een zeer geslaagde ochtend!

Ook naar het EduKidsLab met jouw klas?

Via het EduKidsLab kunnen scholen technologie een plek geven in hun reguliere onderwijsprogramma. Tijdens het lab ervaren leerkrachten en leerlingen hoe je op een eenvoudige manier onderzoekend en ontwerpend leren kunt stimuleren.

Kijk hier voor meer informatie.

 

 

 

 

 

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.