Masterclass Interventiemanagement

De eerste masterclass van het schooljaar 2017-2018 van Marant Interim & Selectie had als thema ‘interventiemanagement’. De masterclass vond plaats op 30 november 2017 in Utrecht.

Home » Interim & Selectie » Marant Interim » Events en masterclasses » Masterclass Interventiemanagement

Programma

De aftrap van deze masterclass werd verzorgd door Leo Witvliet, hoogleraar Interim Management aan Nyenrode Business University. Hij vertelde over de effectiviteit van interventies in complexe situaties.

Leo Witvliet nam als voorbeeld hoe leidinggevenden omgaan met vraagstukken die spelen in het onderwijs. Hoe betrek je als leidinggevende je medewerkers bij die vraagstukken? Hoe kun je ervoor zorgen dat iedereen meewerkt en de meerwaarde van zijn eigen bijdrage inziet? En kun je als ‘de top’ wel alles beïnvloeden? Hij geeft zijn visie op deze vragen in onderstaand filmpje.

Over Leo Witvliet

Leo Witvliet (1949) wil een fundamentele bijdrage leveren aan het verwerven van inzicht in de wijze waarop bestuurders, adviseurs en (interim) managers omgaan met interventies in organisaties. Hij is daarbij in het bijzonder geïnteresseerd in interventies die zingeving als uitgangspunt hebben.

Leo werd na zijn politiecarrière algemeen directeur van de Nederlandse Federatie van Reclasseringsinstellingen. In 1992 heeft hij zich gevestigd als zelfstandig adviseur en interimmanager. In 1996 werd hij benoemd tot directeur/partner van Ernst & Young interim management te Utrecht. Na een aantal jaren aldaar heeft hij zijn eigen adviespraktijk weer opgepakt. In juni 2005 is hij gepromoveerd op een onderzoek naar de contexten waarin interim managers ingezet worden bij bedrijven en naar persoonlijkheidsstructuren van interim managers. Leo vervult diverse gastdocentschappen. Hij adviseert bureaus en brancheorganisaties voor interim management. Vanaf 1 juni 2009 is hij als hoogleraar Interim Management verbonden aan de Business Universiteit Nyenrode.

Volgende masterclass: Apemanagement

De volgende masterclass van Marant Interim & Selectie heeft als thema ‘Apemanagement’. Bioloog Patrick van Veen vertelt tijdens deze masterclass wat wij kunnen leren van het groepsgedrag van apen. De masterclass vindt plaats op 8 maart 2018. Kijk hier voor meer informatie.