Home » Interim & Selectie » Werving en selectie » Vacature: directeur Montessorischool Boerhaave in Groningen (wtf 1,0)

Vacature: directeur Montessorischool Boerhaave in Groningen (wtf 1,0)

Het College van Bestuur van Openbaar Onderwijs Groningen zoekt voor Montessorischool Boerhaave:

Een stevige en betrokken directeur

(Per 1 augustus 2020, WTF 1,0)

Bekijk de hele vacature hier als pdf

Je gaat als stevige directeur voor de Montessorischool Boerhaave – de enige Montessoribasisschool in Groningen – met een deels nieuw en jong team werken aan het realiseren van innovatief Montessorionderwijs. Belangrijk hierin is het samen verwerven van nieuwe inzichten, kennis en praktijken. Je weet goed wat er speelt in de school. Je brengt teamontwikkeling, samenwerking, stabiliteit en professionalisering in de volle breedte weer op gang in een veilige en open sfeer.

De komende jaren vormen de vier Montessoridoelen – de streefbeelden – , uit het schoolplan (2019/2023), de focus voor jouw handelen. Samen met het team concretiseer deze doelen en zorg je voor de realisatie en uitvoering hiervan. In deze uitvoering houd je goed de verbinding met het proces, het team, de kinderen en ouders en houd je de grote lijnen vast. Daarnaast werk je in een meerjarig veranderingsperspectief aan de uitvoering van het plan van aanpak van de school. In dit plan zijn het verbeteren van de opbrengsten en aanpassing van de zorgstructuur belangrijke punten. Het duidelijker positioneren en verbeteren van de profilering van de Boerhaave Montessorischool behoren ook tot jouw verantwoordelijkheid.

Je bent een teamspeler die, naast hart voor je ‘eigen’ school, ook oog heeft voor de belangen van de andere scholen van Openbaar Onderwijs Groningen en voor de organisatie als geheel. Je bent maatschappelijk in de wijk betrokken en draagt actief bij aan belangrijke wijk- en maatschappelijke ontwikkelingen.

Wat voor directeur zoeken wij?

De Montessorischool Boerhaave zoekt een stevige directeur die:

  • ruime ervaring heeft in een eindverantwoordelijke functie binnen het PO;
  • een onderwijskundig leider is die de schouders zet onder het (door)ontwikkelen van een doordachte visie op het Montessorionderwijs op de Boerhaaveschool;
  • die vertrouwen geeft en het team binnen heldere kaders professionele vrijheid gunt;
  • in de dialoog weet te bouwen aan teamcohesie, samenwerking, stabiliteit en professionalisering in het team; ervaring en inzichten heeft opgedaan (in belangrijkste ontwikkelingen) in het Montessorionderwijs;
  • goed weet hoe het didactisch handelen en de zorgstructuur naar een professioneler niveau kunnen worden gebracht;
  • met een deels nieuw, relatief jong team kan werken aan een professionele leergemeenschap.

Wij bieden:

  • een enthousiast, deels jong en professioneel groeiend schoolteam met een uitdagende opdracht;
  • een boeiende plek voor een doorgewinterde onderwijskundig leider en heel veel leuke leerlingen;
  • een lerende organisatie die oog heeft voor de persoonlijke ontwikkeling van alle medewerkers;
  • een passend salaris conform CAO- PO. In afwachting van de definitieve functiewaardering is deze voorlopig ingeschaald op D12.

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over de scholen of Openbaar Onderwijs Groningen kun je de websites bekijken:

Voor meer informatie over de functie, de procedure of het opvragen van het functieprofiel kun je een mail sturen naar solliciteren@o2g2.nl. Contactpersoon voor deze vacature is dhr. T.M. Douma, voorzitter College van Bestuur.

Belangrijke data

Het eerste sollicitatiegesprek vindt 11 juni 2020 plaats.
En het tweede gesprek op 19 juni 2020.
Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Solliciteren?

Ben jij de Montessori-directeur die wij zoeken? Dan maken we graag kennis met je! De selectieprocedure verloopt via Marant Interim en Selectie. We zien je reactie tegemoet via selectie@marant.nl of het sollicitatieformulier. Je kunt tot uiterlijk 1 juni 2020 solliciteren.

Deel deze pagina