Onderwijsadvies

Marant Interstudie versterkt het onderwijs. Onze adviseurs zijn experts in organisatie-, team- en leiderschapsontwikkeling. Samen met scholen zoeken wij naar vernieuwende wegen en inspirerende interventies. Zo brengen én houden we beweging in organisaties en mensen. Hierbij gaan we verder dan ideeën en concepten. Wij laten de mensen met wie we werken ervaren wat een nieuwe koers voor henzelf en hun schoolorganisatie inhoudt. Zo verbeteren we samen het onderwijs!

Home » Interstudie » Onderwijsadvies

Leiderschap in het onderwijs

Leidinggeven: daar komt meer bij kijken dan je denkt. Weet jij wat de droom is van de school? Kan je verstaanbaar en in gezond contact met je mensen kijken naar die stip op de horizon en daar ook de goede acties bij uitvoeren? Complexiteit mag je leuk vinden!

Lees verder

Professionalisering van medewerkers

Marant werkt aan vakmanschap vanuit het principe ‘samen ontwerpen in de praktijk’. We zijn voor u een prettige, stevige en kritische partner met veel expertise op het gebied van vakmanschap binnen het onderwijs. Samen brengen we leren in een stroomversnelling.

Lees verder

Innovatie in het onderwijs

Vernieuwen begint bij de ‘waarom-vraag’. De tijd waarin we leven vraagt andere manieren van leren die deels ook nog over andere onderwerpen gaat. En plaats moet vinden in een schoolomgeving waar de druk hoog en de middelen laag zijn. Juist daarom is het belangrijk de juiste keuzes te maken.

Duurzame innovatie met ICT in het onderwijs begint met een goede visie op leren. Inzet van nieuwe middelen gedeit het best als de startvraag vanuit de inhoud en vanuit het leren komt. Het gaat bij innovatie over het kunnen benoemen van dromen, de stip op de horizon, maar ook de frustraties en drempels die de droom in de weg staan. Die droom, die ontstaat vanuit de visie van de school op hoe er geleerd wordt. Wat is er voor nodig om leren in een stroomversnelling te krijgen en welk onderwijs past bij deze eeuw. Welke kansen grijpen we met beide handen aan. Dat is waar leren met ICT over gaat.

Lees verder

Kwaliteit van het onderwijs

Hoe staat het met de kwaliteit van het onderwijs dat de leerlingen in jouw school(organisatie) krijgen? Voldoet de school(organisatie) aan de eisen en is de basiskwaliteit op orde?

Lees verder

HR-advies

Hoe groot de interne expertise ook is en of de school nu beleidsadviseurs in dienst heeft of niet: soms is er bij organisatie- en HRM-vraagstukken behoefte aan een blik van buiten.

Lees verder