HR-advies

Het ontwikkelen van een integraal personeelsbeleidsplan, werken met competenties, functiewaardering of het formuleren van scholingsbeleid: allemaal voorbeelden van belangrijke HRM-trajecten met verstrekkende gevolgen voor de school en medewerkers. Hoe groot de interne expertise ook is en of de school nu beleidsadviseurs in dienst heeft of niet: soms is er behoefte aan een blik van buiten. Marant Interstudie ondersteunt jouw school(organisatie) met organisatie- en HRM-advies. Bekijk hieronder onze HR-diensten.

Home » Interstudie » Onderwijsadvies » HR-advies

Koers en strategie

Wij ondersteunen organisaties bij het herijken van de koers en brengen overzicht aan in alle bewegingen in de organisatie. We noemen dit een Schoolanalyse en doen dit vanuit co-creatie: we nemen het proces niet over, maar gaan samen met jullie aan de slag om tot (nieuwe) inzichten en passende antwoorden te komen.

Lees verder

Beleidsontwikkeling HRM

Ontwikkelen van een integraal personeelsbeleidsplan of personeelsbeleid, gaan werken met competenties of het formuleren van scholingsbeleid. Dit zijn allemaal voorbeelden van belangrijke HRM-trajecten met verstrekkende gevolgen voor jouw school en medewerkers.

Lees verder

Competentieontwikkeling en -toetsing

Natuurlijk leren, probleemgestuurd onderwijs, zelfverantwoordelijk leren of competentiegericht onderwijs, allemaal nieuwe vormen die nieuwe, of andere eisen aan leraren en leidinggevenden stellen. Is het duidelijk over welke competenties zij daarvoor moeten beschikken?

Lees verder

Functiebeschrijving en -waardering

Een belangrijke basis voor een professionele en gezonde schoolorganisatie is het functiebouwwerk. Met een goed ingericht bouwwerk kan de school opbrengstgericht aan de juiste zaken werken met als vertrekpunt de kwaliteit van onderwijs.

Lees verder

Beloningsvraagstukken

Bij het inrichten van jouw organisatie en bij het ontwikkelen van functies komt onherroepelijk de beloningsvraag aan de orde: hoe groot is de bijdrage van deze functie aan de organisatie, hoe zwaar is het taken- en verantwoordelijkheidspakket en wat betekent dit voor de inschaling?

Lees verder

Meer informatie over HR-advies

Voor meer informatie over onze HR-diensten, HRM-beleidsadvies of voor het maken van een vrijblijvende afspraak, neem contact op met senior adviseur William van den Dries, 06 – 201 105 48 of e-mail.

Neem contact op