Home » Hét kinderboek over dyslexie is er!

Hét kinderboek over dyslexie is er!

Datum: 17 januari 2018

Het eerste wetenschappelijke kinderboek over dyslexie is verschenen! Met dank aan bijna vijfhonderd donateurs – ouders van kinderen met dyslexie, professionals uit de behandelpraktijk, het basisonderwijs en andere betrokken organisaties – werd €14.627 bij elkaar gebracht. Genoeg om Een kroon voor een kanjer te maken en drukken!

Eind november was al duidelijk dat we het doelbedrag zouden gaan halen. Daarom is toen de productie in gang gezet. De boeken zijn in de kerstvakantie gedrukt en werden begin januari geleverd. En wat zijn ze mooi geworden! We zijn ontzettend blij met het resultaat. Hopelijk zijn de kinderen voor wie we dit boek hebben gemaakt dat ook!

Over het boek

Een kroon voor een kanjer is een idee van gedragswetenschapper Liesbeth Tilanus, promovenda aan de Radboud Universiteit en orthopedagoog bij Marant. Zij onderzoekt de effectiviteit van de huidige behandelmethode voor dyslexie en wil de resultaten hiervan met zoveel mogelijk mensen delen, vooral ook met kinderen met dyslexie.

Het is een spannend boek geworden, met veel illustraties en toegankelijke teksten, gericht op kinderen van 8 tot 11 jaar. Het gaat over Raf, een jongetje met dyslexie. Hij moet een spreekbeurt over dyslexie geven en beleeft samen met zijn klasgenoten een spannend avontuur op een eiland. Spelenderwijs komen de behandelmethode voor dyslexie en de resultaten van Tilanus’ onderzoek aan bod. Liesbeth heeft het boek geschreven in samenwerking met Monique van der Zanden. De illustraties zijn gemaakt door Jeska Verstegen.

Zo komt Een kroon voor een kanjer eruit te zien

Boek bestellen

Wil je een exemplaar van Een kroon voor een kanjer bestellen? Het boek is voor €15 (incl. verzendkosten) verkrijgbaar. Klik hier om het boek te bestellen.

Het crowdfundproject ‘Een kroon voor een kanjer: het eerste wetenschappelijke kinderboek over dyslexie’ was een samenwerking tussen de Radboud Universiteit, Marant en Uitgeverij Zwijsen. Het boek is geschreven op AVI-niveau M5. Liesbeth Tilanus werkt als orthopedagoog voor Marant en doet promotieonderzoek aan de Radboud Universiteit naar de effectiviteit van de huidige behandelmethode voor dyslexie.

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.