Home » Klantervaringen » EduService is een slimme keus

100x lenen bij EduService

De Octopus in Horssen en De Tweestroom in Altforst – Paula Breuer is schooldirecteur van stichting SPOM in de gemeenten West Maas en Waal en Druten. “Wij leenden afgelopen jaar ruim 100 keer bij EduService.” Lenen biedt veel voordelen. Zo is er op financieel slimme wijze continu afwisseling in het aanbod en blijf je kinderen prikkelen met nieuwe dingen. “Juist ook die kinderen die meer begaafd zijn bijvoorbeeld,” vertelt Paula. Dat vraagt om passende materialen op maat.

Gelukkig helpt Bea Keeler, Marant EduService consulent. “Bea gaat altijd fanatiek aan de slag om het perfecte materiaal te vinden bij iedere specifieke behoefte, voor ieder specifiek kind. We zijn blij dat we zo aan alle intelligenties kunnen voldoen,” zegt Paula. Het mooiste zijn materialen waarmee je als kind en als leraar alle kanten op kan. Bij het thema Museum kwam bijvoorbeeld ‘De  Lijstenmakerij’ aan bod. “Een mand vol met hoeklijsten biedt meer perspectief dan je denkt: het prikkelt niet alleen de creativiteit, maar je kan ook perfect aan de slag met meten en passen. Eigenlijk kan alles.”

Juf! Mag iedereen ermee spelen?

“Nieuwe materialen zijn als een frisse wind door de klas. Ze zorgen voor beweging, interactie en geven ruimte om mooie ideeën te laten bruisen.” Paula wilde graag het bestaand materiaal in kaart brengen. Bea sorteerde alles per ontwikkelingsgebied: van Taal tot Motoriek. “We zagen direct wat we mistten en wat we precies waarvan nodig hebben. Bovendien wordt alles nu optimaal gebruikt!”

Onlangs was de directrice met het onderbouwteam bij Marant EduService in Elst. De leerkrachten waren blij met dit inspirerende bezoek. Het thema Lente kreeg zo een verfrissende lading. “We reden terug naar school met de auto vol!”

Ook passend advies voor lesmateriaal op school?

Neem gerust contact op met Bea van EduService (e-mail)

Deel deze ervaring