Home » Klantervaringen » Met EduService naar de Middeleeuwen

Terug naar de Brabantse Middeleeuwen

Jeroen Boschschool in Arnhem – Yolande van Almelo is intern begeleider en zegt direct aan het begin van het interview: “Ik heb een jonkvrouwenjurk aan vandaag.” De school viert namelijk het 40-jarig bestaan en dat doen ze geheel in stijl, want dit jaar is ook het Jeroen Bosch Jaar.

Wat kan EduService betekenen voor deze school?

Deze school ademt geschiedenis en is vanaf begin af aan al trouwe lener van EduService. Met iedere keer weer een passend abonnement. “Ik vind het heel prettig dat ik materiaal eerst op mijn gemak kan testen zonder gelijk over te stappen op een nieuwe methodiek.”

Breinbrekers

“Ik kom graag langs bij Marant, het liefst met leerkrachten. We zijn altijd welkom en worden dan uitgebreid te woord gestaan. We kunnen ter plekke onderzoeken, bekijken én vergelijken omdat je alles naast elkaar hebt.” Yolande legt uit dat lenen ideaal is wanneer je op zoek bent naar specifiek materiaal voor leerlingen die meer aankunnen (breinspelletjes) of juist extra begeleiding nodig hebben (bijvoorbeeld motorische spelletjes). “We proberen het een en ander en ruilen weer totdat we perfect verrijkend materiaal hebben voor precies die ene leerling.”

Ridders en kastelen

Eerder was er een kleuterproject over ridders en kastelen. Juist om ook de jongens te prikkelen in hun fantasie. Leerkrachten en kinderen waren dolenthousiast over de leskisten met veelzijdig materiaal: van prentenboeken tot constructiemateriaal. “Ridders en piraten moeten soms gewoon meer aan bod komen in onderwijs,” aldus de jonkvrouw. Volgens haar is lenen (al 40 jaar lang) bij EduService zo prettig, want het is divers, laagdrempelig, je bent altijd welkom en het wemelt er van de nieuwste materialen.

Ook meer ridders en kastelen op school?

Kom ook een kijkje nemen bij EduService! Maak een afspraak via e-mail

Deel deze ervaring