Home » Klantervaringen » NHTV Talent Program

In opdracht van Hogeschool NHTV Breda heeft Marant Interstudie samen met Kennisland Amsterdam een “Talent Program” ontworpen en uitgevoerd. Alles gaat in het Engels; “Pioneers of Change” en “interventures” zijn geen ongewone begrippen voor NHTV. Marant Interstudie is trots op de samenwerking met NHTV en de ontwikkeling van de deelnemers die individueel en samen verschil hebben gemaakt.

Talent Program

Vijftien getalenteerde deelnemers, die Marant Interstudie vooral heeft gestimuleerd en begeleid om “change agent” te durven zijn, startten de Pioneers of Change Journey. Deze pioniers werden geselecteerd door hun managers. Het Talent Program, het avontuur, beoogde zowel organisatie- als persoonlijke ontwikkeling binnen de NHTV, het liefst bottum-up geïnitieerd.

Visie

Teun van Beusekom, hoofd HR; “We geloven dat de kracht van verandering in de handen van onze mensen ligt, we willen bottom-up initiatieven stimuleren en hen tegelijkertijd de mogelijkheid bieden voor professionele groei. We nodigen hen uit om bruggen te slaan tussen alle afdelingen zodat het NHTV management voorzien wordt van kritische en waardevolle feedback.”

In interventures wordt in teams gewerkt aan belangrijke NHTV uitdagingen, gesteund door masterclasses Leiderschap en Organisatorische Verandering en persoonlijke coaching.
De pioniers hebben hun ideeën gepitcht aan de Raad van Bestuur, Acedemy Directors en aan de MT-leden. In een informeel samenzijn werden bottum-up en top-down ideeën omgezet naar plannen en concrete acties.

NHTV Talent Program 1Van Beusekom:

“We zien veel enthousiasme binnen de pioniersgroep wat uitgroeit tot veelbelovende ideeën. Ik ben er trots op dat er binnen het programma vertrouwen en vrijheid is om iets nieuws te proberen door te experimenteren. Dit vergt verantwoordelijke en betrokken collega’s en precies daarom zijn zij zo succesvol.”

Interventures

In oktober 2015 was de slotconferentie onder regie van de deelnemers zelf. Harde- en zachte resultaten zoals “Welke ideeën hebben we nu concreet opgepakt?” en “Welke doorbraak was daarvoor nodig?” werden gepresenteerd. Zo werd er een meeloopdag georganiseerd waarbij medewerkers bij elkaar een kijkje in de keuken konden nemen. Dit initiatief wordt nu breed gedragen. Een andere groep voerde de waarde “happiness” in met als doel dat de weg wordt vrijgemaakt voor meer true happiness op de werkvloer.

Meer weten?

Nieuwsgierig naar het Talent Program van NHTV? Onze expert, senior trainer/adviseur en executive coach Jan van Leeuwen (e-mail) was inhoudelijk verantwoordelijk voor het ontwerp en de begeleiding van het Talent Program.

Deel deze ervaring