Home » Klantervaringen » Onderzoekend en ontdekkend leren in het EduKidsLab

Begin maart 2020 hebben zes groepen van vier basisscholen uit de gemeente OverBetuwe deelgenomen aan het gezamenlijke EduKidsLab van Marant EduService en NME OverBetuwe. Het circuit over onderzoekend en ontdekkend leren vond plaats op de Lammerts van Buerenschool in Zetten.

Hoe maak je een stevig bouwwerk van stokken en elastiek, hoe bestuur je een robot, welke uitvindingen zijn afgekeken van de natuur, hoe werkt luchtdruk, hoe maak je een werkende stroomkring, waar zitten je organen en hoe heten ze? Zomaar een aantal vragen en problemen waar kinderen mee geconfronteerd werden.

Groep 5/6 van Basisschool St. Willibrordus had de eer om als eerste deel te nemen aan dit initiatief. De kinderen gingen enthousiast langs de zes onderdelen en hadden nog wel veel langer willen werken met de uitdagende materialen. Van alle 170 leerlingen had iedere leerling wel weer een eigen favoriete opdracht. Zo konden ze allemaal met hun eigen talentontwikkeling aan de slag.

De begeleiding was in handen van de medewerkers van NME en Marant, maar ook de vrijwilligers van CNME Hemmen hebben een belangrijke bijdrage geleverd. De activiteit is mogelijk gemaakt door subsidie van het KWTG.

Deel deze ervaring