Home » Klantervaringen » Peuter van ’t Oerke houdt van hout

Peutergroep ’t Oerke in Bemmel – Helen van Engen-Wanders is eigenaar en begeleidster van ’t Oerke. ’t Oerke gaat terug naar het oerkind: “We gebruiken het liefst natuurlijke materialen, van hout tot ijzer tot aardewerk. Zo ervaren kinderen de structuur, de echtheid en het proces waar het vandaan komt. Kortom: ze beleven het materiaal waar ze mee spelen en leren.”

Waar heb je die vandaan?!

Natuurlijk leren is als vanzelfsprekend leren met natuurlijke materialen. “Door samen met de natuur en met elkaar bezig te zijn gaan leren en spelen als vanzelf hand in hand.” Bij EduService kun je een schat aan natuurlijke materialen lenen waarmee je samen kan ontdekken. “Het is ideaal voor ons, want zo kunnen we extra creatief omgaan met de dag. We proberen veel uit, van constructiemateriaal tot puzzels tot verdiepende spellen. En het is altijd aangesloten op ons thema.” Onlangs speelden de peuters met grote blokken met drukknopen erop. Zelfs ouders werden nieuwsgierig: “Wauw, waar heb je die vandaan?!”

Yoga = yes!

Peuteryoga is perfect voor peuters. Helen volgde de opleiding Peuter- en Kleuteryoga en houdt nu regelmatig een yogamoment in de speelzaal. “Bij EduService kom ik mijn yogamethoden ook tegen. Het is een prachtige manier om peuters tot rust te laten komen. Als het echt goed gaat, zie je zelfs dat ze helemaal tot zichzelf komen en dat het de groepsdynamiek versterkt. Wat ons betreft een blijvertje.” Andere activiteiten zijn niet altijd blijvertjes, want juist de afwisseling maakt lenen leuk: “Wij zetten in op specifieke materialen voor specifieke doelen. Zo blijft het aanbod altijd weer uitdagen en dat geeft ons als begeleiders ook inspiratie.” Helen gaat met haar team vaak naar EduService om zelf de materialen uit te zoeken. “Dan kom ik altijd weer dingen tegen waarvan ik denk: Leuk! Dat kunnen we ook zelf eens maken of proberen.”

Ook techniek voor peuters ontdekken bij EduService?

Kom op bezoek of stel je vragen via eduservice@marant.nl

Deel deze ervaring