Home » Klantervaringen » Met de plusklas naar EduKidsLab

Met de Plusklas naar EduKidsLab

Op maandagochtend 19 november kwamen de Plusklasleerlingen van basischool De Geldershof uit Lent op bezoek bij Marant EduService. Zij namen deel aan het EduKidsLab, waarbij ze ter plekke konden werken aan hun thema’s. De werkwijze van onderzoekend en ontwerpend leren helpt de leerlingen om hogere denkvragen te stellen. De uitdagende leeromgeving met zeer divers materiaal werkt daarbij inspirerend.

Hoe leuk is het om een keer in een andere omgeving aan je plusklasopdrachten te werken? De leerlingen, hun leerkracht en de begeleidende ouders hadden er zichtbaar plezier in. Zo ook de adviseurs; het was namelijk de eerste keer dat leerlingen hun eigen leerarrangement kwamen samenstellen in de ‘snoepwinkel’ van EduService.

Zand, robots en rappen

Via individueel denkwerk en samenwerken in tweetallen kwamen ze tot mooie groepspresentaties. Groep 4 zette daarvoor de zandtafel in, groep 5 verwerkte hun gevonden antwoorden in een route van het robotje Bee-bot en groep 6 maakte een rap met boomwhackers.

De leerlingen werden uitgedaagd door de opdrachten en kwamen tot verrassende inzichten. Al met al een zeer geslaagde ochtend; zowel voor de deelnemers als voor EduService zeker voor herhaling vatbaar.

Ook naar EduKidsLab?

Wil jij met jouw klas of school ook het EduKidsLab bezoeken? Kijk hier voor de mogelijkheden.

Deel deze ervaring