Home » Klantervaringen » Robots en magisch zand in het Edukidslab

Op 6 december opende Marant EduService het Edukidslab. In het Edukidslab gaan basisschoolleerlingen op ontdekkingstocht in de wondere wereld van techniek en wetenschap. Zo leren ze een robotje programmeren, maken ze muziek met behulp van een computer en experimenteren ze met licht en schaduw.

Diänne Molthoff, leerkracht bij IKC De Abacus uit Huissen, bezocht samen met haar leerlingen de eerste editie van het Edukidslab. “Toen ik voor het eerst over het Edukidslab hoorde, moest ik meteen aan mijn cheetah-groep (een plusgroep voor leerlingen van groep 5, 6 en 7) denken. Deze kinderen houden wel van een beetje uitdaging.”

Hoewel ze geen idee had wat ze precies kon verwachten, heeft het Edukidslab Diänne en haar leerlingen blij verrast. “De kinderen vonden het heel leuk om te experimenteren en zelf te ontdekken. Vooral de tafel met het magische zand (waar ze tekeningen in konden maken), het programmeren van het robotje en maken van een lampje met elektriciteit waren favoriet. De mensen van Marant wisten de kinderen ook goed te prikkelen zodat niemand passief in een hoekje stond.”

De materialen die de leerlingen tijdens het Edukidslab hebben gebruikt, kunnen ook worden geleend voor op school. Diänne heeft meteen een leskist samen laten stellen door EduService. “Tijdens het Edukidslab heb ik leuke nieuwe lesideeën opgedaan die ik op school verder kan uitwerken.” Op de vraag of ze het Edukidslab nog eens zou willen bezoeken, antwoordt Diänne volmondig ‘ja’. “Dit is voor alle leerlingen leuk, niet alleen leerlingen uit een cheetah-groep. Bij het Edukidslab kun je met opdrachten en materialen aan de slag die je op school niet tot je beschikking hebt. Het stimuleert de kinderen écht om nieuwsgierig en creatief te zijn!

Meer weten?

Meer weten over het EduKidsLab? Of wil je met jouw klas een bezoek brengen aan het lab? Kijk dan eens hier of neem contact op met Marant Eduservice: eduservice@marant.nl of 0481 – 43 93 23.

Deel deze ervaring