Home » Klantervaringen » De Teamleider Nieuwe Stijl

Van supermentor naar onderwijskundig teamleiderschap

Het College van Bestuur van SVO Parkstad Limburg vroeg drie onderwijsadviesbureaus om een ontwikkeltraject voor teamleiders vorm te geven dat recht doet aan de huidige en toekomstige complexiteit van het onderwijs.

Onderwijs is in beweging en de docent verdwaalt. Goede begeleiding komt vanuit bevlogen leiders die hun teams aansturen: de Teamleider Nieuwe Stijl. De drie onderwijsadviesbureaus (het consortium), onder andere Marant Interstudie, stonden aan de basis van een tweejarig ontwikkeltraject waarin de teamleider zich kan voorbereiden op de groei naar sterk onderwijskundig leiderschap voor hun team.

De Trektocht

“Zo’n team is niet zomaar een groep mensen die toevallig lesgeeft aan dezelfde leerlaag. Er moet een sterke verbondenheid zijn,” aldus Jan Meens, lid van het College van Bestuur. Het consortium was het eens; “Het traject moet meer een trektocht worden in plaats van een verzorgde reis.”

Wat hebben teamleiders nodig zodat ieder kind in Parkstad Limburg het beste onderwijs krijgt? Tjeu Seeverens, creatief leider van de Talent Academie, bekent een tikkeltje jaloers te zijn op wat teamleiders allemaal van elkaar hebben geleerd in dit intensieve traject; “profiteer van die rijkdom”, stelt Seeverens.

Er is een documentaire gemaakt van De Trektocht van de teamleiders van SVO PL.

Experimenteren

In oktober 2012 begonnen alle 36 deelnemers aan de trektocht met hun eigen rugzak. “Nieuwe dingen proberen zijn toch even slikken als je er echt aan gaat staan,” zegt één van de deelnemers bij wie een sprinkhaanpootje bleef hangen toen er gefrituurde nieuwigheidjes werden voorgeschoteld in het kader van experimenteren.

Het traject verliep niet zonder slag of stoot, want de realiteit is altijd anders dan verwacht. Het gaat om “waarom” in plaats van “dat zijn we nu eenmaal gewend”. Hoe waarborg je kwaliteit en wat als iemand niet geschikt blijkt te zijn voor de Nieuwe Stijl? Juist door goed en slecht te blijven benoemen tillen de Teamleiders Nieuwe Stijl SVO PL naar een hoger niveau.

“Ik merk dat onze teamleiders heel andere gesprekken voeren met hun leden. Nu gaat het echt over wát ze met elkaar willen ontwikkelen.” – Jan Meens

De Teamleider Nieuwe Stijl streeft naar verbonden en autonome teamleiders, zij geven hun eigen invulling aan hun werk. Door continu persoonlijke feedback te geven en te ontvangen creëer je een lerende groep mensen.

Terugblik

De teamleiders zijn positief. En de docenten, leerlingen en ouders? Docenten nemen een kijkje bij elkaar in de keuken zodat passie en overtuigingskracht elkaar aansteken. Zij spreken nu georganiseerd vakoverstijgend over didactiek. Zo wordt de leerling aangesproken op kwaliteit passend bij de leerlaag. Bovendien hebben mentoren meer contact met ouders.

Er kan op verschillende manieren worden teruggeblikt op dit ontwikkeltraject. Het is een zeer gepersonaliseerd traject en juist daarom zo waardevol. Het consortium: “Iedereen is even belangrijk, we gaan dezelfde kant op maar wel via onze eigen weg. We vallen en staan op. We hebben lef. Gepersonaliseerd onderwijs geldt ook voor het maatwerk van de teamleider. Maak het verschil. Doe het!”

Nieuwsgierig?

Marant Interstudie is trots op de samenwerking met SVO PL. Naast de documentaire is er ook een Werkboek voor De Teamleider Nieuwe Stijl gemaakt. Voor meer informatie hierover kan je terecht bij onze expert, senior trainer/adviseur en executive coach Jan van Leeuwen (e-mail). Jan van Leeuwen was lid van het driekoppige consortium.

Deel deze ervaring