Home » Klantervaringen » Klantervaring: Training Interim Management in Onderwijs

Ernst Winkel over de training Interim Management in Onderwijs

De training Interim Management in Onderwijs bestaat uit vijf workshops, bedoeld voor leidinggevenden die (willen) starten als interimmanager in het onderwijs. Ernst Winkel heeft deze training gevolgd en is inmiddels werkzaam als interim directeur. Na afloop van het traject hebben we hem gevraagd naar zijn ervaring met deze training:

“Een aanrader om binnen korte tijd een mooie oriëntatie op het interimschap te verkrijgen”

“De reden tot het volgen van deze training was om te ontdekken of het interimwerk bij mij zou passen. Wat zou mijn bijdrage kunnen zijn aan andere scholen in het primair onderwijs? De keuze voor Marant kwam voort uit de compactheid van het cursusaanbod: binnen vijf maanden voor een zeer acceptabel prijsniveau!

De vijf bijeenkomsten begonnen net voor de avondspits, in een prima setting in het midden van het land. Deze bijeenkomsten werden allemaal vormgegeven door leidinggevenden met de nodige praktijkervaring. We maakten tijdens de cursusdagen kennis met interimmers en hun voorkeursstijl. Zij lieten ons aan de hand van relevante en actuele casuïstiek meedenken over de beste manier om iets aan te pakken. De diversiteit van deze begeleiders gaf me het inzicht dat er vele manieren zijn om de gestelde opdrachten op een goede manier tot een eind te brengen. De bijeenkomsten werden geen moment vervelend en de tijd vloog om.

De betekenisvolle context zorgde voor veel interactie. Kortom, deze bijeenkomsten zijn een aanrader om binnen korte tijd een mooie oriëntatie om het interimschap te verkrijgen.” – Ernst Winkel

Speel jij ook met het idee aan de slag te gaan als interimmanager? Meer informatie over deze training vind je op de pagina Training Interim Management in Onderwijs.

Deel deze ervaring