Home » Klantervaringen » Vreedzame school

OBS De Marke, onderdeel van Leerplein055, mag zich na dit schooljaar een Vreedzame School noemen. De Vreedzame School is een sociaal-emotionele methode die meer is dan een lesmethode. Het is een filosofie, een aanpak waarin de eigen kracht van kinderen centraal staat.

Directeur Wim Beker over De Vreedzame School

Wim Beker, directeur van OBS De Marke in Apeldoorn, is zeer tevreden over het invoeringstraject: “Het team is en blijft lekker actief en enthousiast. De stuurgroep werkt goed en onze begeleider Saskia van Dongen doet het prima.” De school was al een tijd op zoek om een doorgaande lijn in de gehele school te krijgen op het gebied van de sociaal emotionele ontwikkeling. Toen zij in aanraking kwamen met De Vreedzame School hadden ze direct een goed gevoel. “Dit zochten we.” Het wordt voor de school een way of life.

“Het is al mooi wat we na één jaar bereikt hebben. Wij vinden dat we al kunnen merken dat de sfeer op school en op het plein prettiger, socialer is geworden. Als we deze lijn gestaag kunnen doorzetten, zou dat een prachtig resultaat zijn.” aldus Wim Beker die enorm enthousiast is. Dat illustreert ook deze video waarin een leerkracht van OBS De Marke vertelt over De Vreedzame School.

Deel deze ervaring