Home » Kwaliteitsverbetering: denk eens aan een interimmer!

Kwaliteitsverbetering: denk eens aan een interimmer!

Datum: 11 maart 2020

Hoe verhoog je met het team van jouw school in korte tijd de (eind)opbrengsten, waardoor jullie uit de kwetsbare zone komen? Hoe maakt jouw school zichtbare stappen naar een professionele kwaliteitscultuur? Hoe richten jullie dit ambitieuze onderwijsconcept in, zodat gepersonaliseerd leren goed uit de verf komt? Of: jullie willen unit-onderwijs, maar hoe en waar begin je?

Dit zijn vaak complexe vraagstukken en intensieve verbeteringstrajecten waar je misschien een interim-professional voor in wilt zetten. Een tijdelijke directeur, een intern begeleider of een specialist onderwijskwaliteit bijvoorbeeld. Een frisse blik van buiten die veel ervaring heeft met het begeleiden van zulke trajecten. Marant Interim & Selectie kan jouw school hierbij helpen. We staan met een team interimprofessionals klaar om mee te denken en de vraag samen te onderzoeken. Na uitvoerige verkenning van de vraag zoeken wij een passende leider (onderwijskundig en/of persoonlijk) voor de school of organisatie. Onze interimmers zetten we in op betekenisvolle posities in voor het primair, voortgezet, speciaal en middelbaar beroepsonderwijs.

Hoe we werken

In een intakegesprek verkennen we uitgebreid wat er speelt in de organisatie. Samen zoeken we naar de kern van het probleem, die we verwerken in een opdracht. Als we dit scherp hebben, gaan we op zoek naar een persoon die voor korte of langere tijd leiding gaat geven aan een school of scholengroep. We weten wat de koers gaat zijn, want vooraf stellen we het eindresultaat van de opdracht vast.

Toch iets veranderen?

Wil je tussentijds de opdracht bijstellen, of de opdracht korter of langer maken: dat kan altijd. Uiteraard houden we nauw contact om ervoor te zorgen dat de verwachtingen en wensen op elkaar aan blijven sluiten. Daarom heb je bij Marant Interim & Selectie één vast aanspreekpunt (de projectmanager) voor het hele traject: van intake tot en met de nazorg. Hij of zij houdt tussentijds een vinger aan de pols en zorgt dat wij professioneel aangesloten blijven. Ook na het interim-traject kun je op ons blijven rekenen: we zijn professioneel erg nieuwsgierig en willen graag weten hoe het – na de succesvolle interventies – met de school of scholengroep gaat.

Wil je meer weten of een kop koffie drinken om de mogelijkheden te verkennen, dan kun je contact opnemen met een van onze teamleden.

Frans Kwakernaat

Frans Kwakernaat (f.kwakernaat@marant.nl / 06 330 370 69)

Diane van Tuijl

Diane van Tuijl (d.vantuijl@marant.nl / 06 270 658 37)

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.